Тарас Михалик: «Набралися позитивних емоцій»

Тарас Михалик: «Набралися позитивних емоцій»

Повернувшись учора зі збірної України, яка тріумфувала на Cyprus Cup, футболісти отримали можливість відпочити. А на сьогоднішньому тренуванні вже займалися разом із усіма в загальній групі. Підсумки переможного для української команди турніру підбив захисник Тарас Михалик.

- Тарасе, як себе почуваєте фізично після матчів за збірну?

- Зізнаюся, втомився трохи. Але не стільки від участі в матчі зі Швецією, скільки від перельотів. У цілому дорога на Кіпр зайняла сім годин – довелося підбирати представників «Шахтаря», а коли підлітали до аеропорту, довго не могли сісти через туман. Добре, що вчора, після повернення до розташування клубу, нам дали можливість відпочити й відновити сили, і з сьогоднішнього дня всі вже тренуються без обмежень.

- Які завдання на турнір ставив перед командою тренерський штаб?

- Якщо не ставити максимальних завдань, немає жодного сенсу брати участь у турнірі. Щоправда, перемоги за будь-яку ціну від нас ніхто не вимагав.

- Загалом у двох матчах грали різні склади. Як вважаєте, це було правильним ходом головного тренера?

- Цілком. Передусім, необхідно було дати можливість зіграти всім футболістам, які прибули до розташування команди. Та й грати два дні поспіль дуже важко, особливо на тлі фізичних навантажень, які ми отримуємо зараз під час підготовки до офіційних матчів.

- Хто виглядав сильніше – румуни чи шведи?

- Це зовсім різні команди. Шведи фізично дуже потужні, показують більш дисциплінований та організований футбол. Румуни дуже технічні, щоправда й полюбляють провокувати суперника дрібними фолами, непомітними для арбітра. У принципі, обидва суперники виглядали непогано.

- Щодо організації турніру немає жодних зауважень?

- Особисто в мене жодних претензій немає й бути не може (посміхається).

- Якось відсвяткували перемогу?

- Часу для святкування особливо немає, оскільки підготовка до матчів із «Бешикташем» вийшла на фінішну пряму. Інші хлопці також роз'їхалися до своїх клубів – «Шахтарю» необхідно готуватися до протистояння з «Ромою» в Лізі чемпіонів, та й підготовчий процес до поновлення чемпіонату України також ніхто не скасовував.

- Від'їзд до розташування збірної й перемога в турнірі додала позитивних емоцій на тлі звичайних тренувальних буднів?

- Ось чого, а позитивних емоцій набратися точно вдалося. Зміна обстановки та спілкування з друзями, з якими давно не бачилися, явно пішли хлопцям на користь.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Марбельї

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер