Тарас Михалик: «Поживемо – побачимо»

Тарас Михалик: «Поживемо – побачимо»

Півзахисник «Динамо» Тарас Михалик був поза грою упродовж трьох місяців. За цей час «Динамо» продовжує гонку за лідерами в чемпіонаті України і вийшло до півфіналу національного Кубка, а от у Лізі чемпіонів зазнало абсолютного фіаско, програвши шість матчів із шести.

Зараз Михалик, як і усі динамівці, перебуває у відпустці, аналізуючи минуле і прогнозуючи майбутнє команди.

- Тарасе, як проводиш зараз вільний час?

- На канікули я поїхав додому. Кращий відпочинок для мене – охота і рибалка і рідних для мене місцях. У принципі на втому скаржитись не доводиться – осіння частина сезону у мене не зовсім склалася через травму. Перенасититись футболом не встиг.

- Повністю поправився після травми?

- Поки точно сказати не можу. Нога вже не болить. Напевне знатиму, коли приступлю до тренувань.

- За футболом устиг засумувати за цей час?

- Так, звичайно. Але взагалі без футболу я не залишився – граю з друзями в «дир-дир». Але аматорські ігри не можуть замінити матчів на професіональному рівні. Тому з нетерпінням чекаю, коли, нарешті, зможу вийти на поле.

- Кілька місяців ти спостерігав за грою команди зі сторони. Як гадаєш, команда могла краще виступити в Лізі чемпіонів?

- Я не можу говорити за хлопців. Та і сам, коли виходив на футбольне поле, не міг знайти пояснень нашим невдачам. Відповідь на це запитання повинні дати тренери та клубна наукова група.

- Нещодавно був представлений новий наставник «Динамо» Юрій Сьомін. Ти знайомий із тренерською методикою Юрія Павловича?

- Ні, не знайомий. Знаю лише, що до цього часу він працював лише в Росії і найбільших успіхів здобув із московським «Локомотивом». Будемо в ході справи розбиратись із усіма тонкощами роботи нового тренера.

- Із «Динамо» один за одним ідуть футболісти – у Федорова і Белькевича завершились контракти, Марковича, Родріго і Каддурі виставлено на трансфер. І це, за словами президента і генерального директора, далеко не межа. Як вважаєш, це піде команді на користь?

- Як мовиться, поживемо – побачимо. У принципі, зі зміною тренера в команді завжди відбуваються зміни – коли менше, коли більше. Футболісти покидають клуб, замість них приходять нові, змінюється характер тренувань… Це нормальна практика. Гадаю, Юрій Павлович здатен вселити в футболістів упевненість у своїх силах і перемогах на європейській арені.

- На що може розраховувати «Динамо» у другій частині нинішнього чемпіонату?

- Америку не відкрию, сказавши, що ми будемо до останнього туру боротись за золоті нагороди в чемпіонаті України і за національний Кубок. Нічого неможливого немає, і нам цілком під силу виконати це завдання. Після першого кубкового матчу з «Таврією» нас також поспішили списати з рахунків, але в повторному поєдинку хлопці показали свій потенціал. Тому відставання від «Дніпра» і «Шахтаря» не вважаю критичним.

- Генеральний директор зауважив, що в наступному році ставку робитимуть на вихованців динамівської школи. Чи здатна молодь на рівних боротись із командами вищої ліги?

- Наші хлопці показали свою силу в матчі за Суперкубок України проти донецького «Шахтаря». Гадаю, вони вже достатньо дорослі, аби виступати на рівні вищої ліги. І, певен, разом із ними «Динамо» боротиметься за найвищі місця.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер