Тарас Михалик: «Поєднував відпочинок, полювання та футбол»

Незважаючи на те, що до закінчення відпустки динамівців залишається ще кілька днів, свідомі футболісти нашої команди вже зараз самостійно підтримують форму, граючи у міні-футбол із друзями. Наприклад, захисник Тарас Михалик у себе на батьківщині брав участь у новорічному турнірі. Хоча Тарас віддав перевагу рідній Волині перед теплими країнами і жаркими пляжами, відпустка у нього вийшла цікавою та насиченою.

- Відпустку я провів у дівчини в Луцьку, також їздив додому до батьків. Не забував і про футбол. У Луцьку вже третій рік поспіль проходить турнір, в якому, окрім мене, брали участь й інші футболісти – Олег Герасим’юк, Василь Сачко, багато хлопців із «Волині», молоді гравці. Для нас це чудова можливість підтримати форму в зимовий період, а оскільки турнір товариський, він приносить ще й багато задоволення. Коли ж приїжджав додому до Любешіва, зібрав знайомих хлопців побігати по снігу, поганяти м’яча. До цього ходив на полювання, але сезон уже закінчився.

- Можеш похизуватися якимись досягненнями?

- Тут одна волинська газета написала, що я застрелив лося. Хоча насправді їх узагалі не можна стріляти. Насправді це була косуля. В останній день перед закриттям сезону ми підстрілили дві косулі та кабана, щоправда кабана – не один я, а загальними зусиллями. Так би мовити, завдяки командним діям (посміхається).

- Хіба тобі не шкода бідних тварин?

- Ну, як їх може бути шкода? Прокидається ж інстинкт мисливця.

- А свята як провів?

- У принципі, нічого особливо цікавого не сталося. Був із дівчиною в гостях у друга, Новий рік зустрічали в спокійній обстановці, у вузькому колі близьких людей.

- Який подарунок більше за інші запам’ятався?

- Якщо чесно, навіть не знаю, якій виокремити. Не те, щоб це був секрет, але, правда, нічого надприродного (посміхається).

- Добре, а що ти подарував рідним та близьким?

- Я завжди наперед дізнаюся, що кому хотілося б отримати на свята, але не в самої людини, а в інших, а потім роблю навпаки (сміється). Насправді сюрпризи майже завжди виходять. Наприклад, про бажання старших сестер дізнався у молодших, а молодших – у старших, вони завжди всі одна про одну знають.

- Не хочеться продовжити відпустку?

- Якщо чесно, вже засумував за великим футболом, думаю про збори. Можливо, і хотілося б ще трохи відпочити, але нам і так більше за інших пощастило, відпустка тривала майже цілий місяць. На турнірі спілкувався з Артемом Федецьким – їх у «Карпатах» раніше збирають.

- Поняття про те, як проходять збори в Газзаєва, ви вже маєте. На що налаштовуєшся під час зимової підготовки?

- Поки нічого не можу сказати з цього приводу, оскільки влітку в мене була травма, і я ще жодного разу не працював під керівництвом Валерія Георгійовича на підготовчому етапі. Але, судячи з розповідей хлопців, чекаю на дуже хороші збори. У принципі, легкими вони не бувають, а цього разу, відчуваю, будуть ще важчими. Хоча, нема чого загадувати, поживемо-побачимо.

- Зрозуміло, що за результатами перша частина сезону вийшла для «Динамо» неоднозначною. А які враження залишилися особисто в тебе, враховуючи те, що ти знову повернувся до основного складу після важкої травми?

- Якщо чесно, подвійні. З одного боку, справді, почав грати, набрав форму, тренер мені довіряє. Але, з іншого, ігри Ліги чемпіонів і збірної дуже сильно вибили з колії, було неймовірно важко відійти від усього цього.

- Зараз вже вдалося відновити психологічну рівновагу?

- Коли почалася відпустка і я поїхав додому, всі, як завжди, питали, які останні новини зі стану команди, кого купили, кого продали. Але, якщо чесно, я взагалі не стежив за подіями, не читав ані Інтернет, ані газети, навіть не дивився телевізор. Тобто намагався повністю відключитися від футболу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер