Тарас МИХАЛИК: «Потрібно виходити і вигравати»

Тарас МИХАЛИК: «Потрібно виходити і вигравати»

- По-перше, вся тренувальна робота після матчу з «Говерлою» проводилася трохи пізніше, ніж зазвичай, оскільки було дуже спекотно - ми тренувалися о восьмій вечора. Всі хлопці здорові, травмованих немає, Раффаель заявлений на майбутній матч. Ніяких екстремальних ситуацій не сталося, йде планомірна підготовка до матчу.

 - Тренер «Феєноорда» вважає, що у «Динамо» більше шансів на вихід в наступний раунд ...

 - Я б сказав по-іншому. Це дуже серйозна пара, в якій зустрічаються дві рівні команди. Хто буде краще готовий завтра і 7-го серпня, той і пройде далі. Я не бачу переваги ні в однієї, ні в іншої команди.

- Рональд Куман сказав, що не визначився зі складом і схемою на завтрашній матч. Ви були на товариському матчі з «Мальоркою», дивилися інші поєдинки. Що ви побачили в них?

 - Ми не повинні підлаштовуватися під «Феєноорд». Це їхні проблеми, скільки нападників буде грати - один, два або взагалі три. Для нас головне вийти на свій рівень гри, який повинен бути значно вищим, ніж в попередніх іграх чемпіонату. «Феєноорд» добре грає в атаці, і, найдивніше, що я побачив у матчі з «Мальоркою», дуже добре встигає відходити в оборону, провівши спаринг з величезним перевагою.

- Тарасе, ви вже визначили найнебезпечнішого гравця в складі «Феєноорда»?

- В принципі, тренерський штаб надав нам достатньо інформації про майбутнього суперника, дивилися їхні матчі. Команда попереду грає досить весело, зі швидкими гравцями. Але, в першу чергу, як каже тренер, необхідно звернути увагу на свою гру, а хто буде грати в складі суперника, скільки нападників і за якою схемою, для нас не важливо.

- Юрію Павловичу, ви сказали, що Раффаель потрапить в заявку на завтрашній матч. Як йдуть справи з Рубеном і Тайво?

 - Рубен вже тренується у загальній групі, але в зв'язку з тим, що пропустив багато тренувань, до завтрашньої гри готуватися не буде. Йому ще потрібен час. От до матчу в Кривому Розі, думаю, вже буде готовий. Що стосується Тайво - можливо. У нас є захисник на лівому фланзі, але якщо прийде Тайво, буде добре.

 - У минулому матчі з «Говерлою» обов'язки капітана виконував Михалик, хоча на поле з перших хвилин також вийшов і Гусєв. Так хто все ж капітан?

- Капітан команди - Шовковський, Гусєв і Михалик - віце-капітани. Поки не буде Шовковського, вони будуть мінятися. Тарас добре виконував функції капітана в попередніх іграх, і поки ми його залишаємо. Якщо буде гірше виконувати, то поміняємо на Гусєва. Жарт (сміється).

- Наскільки Раффаель готовий вийти в завтрашньому матчі?

- Цілком можливо він зіграє проти «Фейєноорда». Єдине - ми подивимося, яку кількість часу.

- Після останнього матчу критикували Кранчара. Завтра він буде грати?

- Ніко набирає свої фізичні кондиції, є хороші ігрові моменти. За підсумками сьогоднішнього тренування, яке, сподіваюся, пройде без неприємностей, ми і вирішимо. Він повинен грати.

- Наскільки великою проблемою для вас є дискваліфікація Хачеріді? І чи задоволені ви Велозу?

- Хачеріді - гравець основного складу, і його втрата, як і будь-якого іншого гравця, для нас є великою проблемою. Що стосується Велозу, він дуже добре вписався в нашу команду, практично без адаптації, веде гру на полі. Думаю, у нього ще є резерв, щоб додати.

- Тарасе, що для вас значить капітанська пов'язка? Чи є різниця між тим, щоб виводити команду в чемпіонаті та Лізі чемпіонів?

- Не знаю, чого всі так причепилися до функцій капітана. Юрій Павлович сказав, що у нас капітан - Саша Шовковський. Поки він не відновився, ми разом з Олегом йому допомагаємо. Немає різниці, хто виводить команду на поле. Є пов’язка чи ні, я можу і напхати, якщо треба, і підказати. У чемпіонаті або Лізі чемпіонів, з пов'язкою або без, необхідно виходити і вигравати - це найголовніше.

- А із суддями на правах капітана не спілкуєтеся?

- Бажано не спілкуватися, оскільки у нас за це передбачені великі штрафи (посміхається).

- Юрію Павловичу, що з Мілевським?

- Нічого. Артем тренується, набирає свої кращі кондиції. На його позиції є гравці, які грають в даний момент. Коли він набере кондиції, ви його побачите на полі. А більше і сказати нема чого ... («Зачіска нова», - підказує Михалик). Він переніс важку форму ангіни, і, починаючи зі зборів, здавалося, що вона пройшла, але виявилося, що ні. Йому поки що важкувато доводиться.

- На концерті гурту Red Hot Chilli Peppers музиканти вийшли в футболках «Динамо». А ви є прихильниками групи?

Ю.С.: Напевно, Тарас відповість на це питання.

Т.М.: Хороша група, але я не їхній фанат.

- А на Мадонну підете?

Т.М.: Дружина піде, я ні.

- Юрію Павловиу, особисто вам потрібен Тайво?

- Так. Але це не моя ініціатива, адже футболіста купує президент. Я можу сказати, щоб у команду придбали Роналду, але це нереально - коштує багато грошей, та й немає стільки. Тайво не купують, а беруть в оренду. Але я поки не знаю, що з ним буде - звик говорити про гравців, тільки коли вони приходять на тренування. З того, що можу сказати, - це досвідчений гравець, який пройшов хорошу школу «Марселя» і «Мілана». У «Марселі» він грав багато, довго і добре, в «Мілані» періодично. Але це нормальне явище для великих клубів, коли футболіст грає 50-60 відсотків матчів. 100 відсотків неможливо відіграти, і ми повинні звикнути до цього. Як можна відіграти всі матчі, якщо 31 липня ми граємо з «Феєноордом» за неймовірної спеки, а вже 3-го серпня - в гостях з «Кривбасом»? Фізично дуже важко витримати. Я вже неодноразово говорив, що якщо ми хочемо підвищувати рейтинг країни, то командам, які грають в єврокубках, потрібно складати календар так, щоб можна було нормально підготуватися. Те ж стосується календаря після ігор національних збірних. У нас роз'їжджаються 11 гравців. 15-го серпня їх ще не буде в розташуванні нашої команди, а на 17-е, згідно з календарем, у нас запланований матч. Напевно, перенесуть на 18-е серпня, але це ж теж ненормально ...

А потім вболівальники починають свистіти. Не біжать футболісти - не вистачає фізичних кондицій і т.д. Це неправильно. Я вже неодноразово наводив приклад «Зеніту», коли він виграв Кубок УЄФА, коли вся федерація йшла пітерцям на зустріч. Необхідний був тиждень для підготовки - будь ласка, гру переносили. Перед фіналом взагалі десять днів не грали! І вони виграли турнір. Я все це говорю не лише по відношенню «Динамо», але і до всіх клубів, які беруть участь в єврокубках. Чому не піти назустріч, не перенести матч і надати тижневий тренувальний та ігровий цикл.

- Те, що «Фейєноорд» стартує в чемпіонаті лише 12-го серпня, для голландців плюс чи мінус?

- Ніякої ролі не грає, адже вони провели багато товариських ігор. А з «Мальоркою» грали так, ніби чемпіонат уже почався, за повних трибун - на стадіон прийшло 45 000 глядачів.

- Враховуючи неймовірну підтримку в Роттердамі з боку місцевих уболівальників, чи ставите завдання забити якомога більше в домашньому поєдинку?

- Наше протистояння складається з двох матчів, результат яких передбачити дуже складно. Поза сумнівом, домашня перемога дає великі переваги. Ми будемо прагнути цього, робити все можливе, але, повторюю, протистояння складається з двох матчів.

- На завтрашню гру визначилися зі стартовим складом?

- В принципі, визначилися - відсотків на 90.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер