Збірній України потрібні тільки перемоги

Збірній України потрібні тільки перемоги
Тарас Михалик

У перший день осені національна збірна України зібралася на базі в Конча-Заспі для підготовки до двох стартових матчів відбіркового циклу Кубка світу 2010 року проти команд Білорусі і Казахстану. Нагадаємо, що з білорусами команда Олексія Михайличенка зустрінеться у Львові 6-го вересня (початок о 20.00), а через чотири дні вирушить на поєдинок до Алма-Ати. До цих матчів у складі збірної України готуються п'ятеро динамівців: Шовковський, Несмачний, Михалик, Мілевський та викликаний в останню мить Алієв. Напередодні вересневих поєдинків команда провела відкрите тренування, під час якого футболісти відповіли на питання журналістів.

Тарас МИХАЛИК, захисник збірної України:

- Ви грали за збірну і за Блохіна, і за Михайличенка. Можете сказати, з ким зручніше працювати?

- З кожним тренером по-своєму. З Олексієм Михайличенком знайомий краще, адже ми працювали ще в молодіжній збірній, коли їздили до Португалії. З ним добре, легко працювати, точно так, як і з Блохіним. Він теж чудовий тренер. Якщо нормально працювати і тренуватися, успіху можна досягти з будь-яким тренером.

- Григорій Михайлович сказав щодо преміальних?

- Так, щось казав (сміється). Але з усіх питань із цього приводу звертайтеся до нього.

- Але, все ж таки, є за що битися?

- За ось це (показує герб на футболці). Перш за все, за честь країни.

- Після жеребкування Ліги чемпіонів перед «Динамо» була поставлена мета на матчі групового етапу?

- Гадаю, завдання потрібно було ставити ще до жеребкування. Ми повинні в будь-якому матчі виходити і вигравати. Як вийде – подивимося. Після провального минулого сезону, потрібно не розчарувати наших уболівальників.

- Що можете сказати про суперників?

- Що тут говорити? І так зрозуміло, що в Лізі чемпіонів всі команди хороші. Особливо нелегко буде грати на виїзді – на стадіонах в Португалії і Туреччині, втім, як і в Англії. Але грати, звичайно, потрібно з усіма.

- Кого ви вважаєте фаворитом, а кого легшим суперником?

- Легким суперником не вважаю нікого. У нашій ситуації будь-яка команда може перемогти. Гадаю, буде важко з усіма.

- Ви впевнено обіграли «Спартак». Це «Динамо» в такій хорошій формі, або просто суперник був «ніяким»?

- Не знаю. Напевно, ми добре грали. Все ж таки, на «Спартак» налаштовувалися, як ні на кого іншого. Так само, як і для вболівальників, для нас це був дуже принциповий поєдинок.

- Як ви проводите вільний час?

- Вже забув, коли востаннє відпочивав. Більше місяця з бази не виїжджаємо. І надалі календар обіцяє бути нелегким: чемпіонат, Ліга чемпіонів, збірна…

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник збірної України:

- Вважаю, що в першому домашньому матчі з білорусами нам обов'язково потрібно набирати три очки і після цього летіти до Казахстану з певним запасом. Перед нашою командою поставлено завдання взяти шість очок. Зараз починаємо тренуватися і, гадаю, всі хлопці горять бажанням досягти цієї мети.

- Ви гратимете проти більш менш рідного народу. Переживаєте особливі почуття?

- Звичайно, адже в Білорусі я починав грати у футбол, там пройшло все моє дитинство. Крім того, було багато суперечок, коли я виїжджав до України. Тому для мене цей матч, звичайно, буде особливим. Готуюся до нього ретельно, як і вся команда.

- Зараз у «Динамо» ви демонструєте чудову гру. У збірній гратимете із стартових хвилин?

- Про це говорити ще зарано. Всі хлопці, які приїхали до команди, доводитимуть своє право на місце в основі на тренуваннях. Тому все вирішить тренер. Буду я грати із стартових хвилин чи ні, я дізнаюся за день до матчу.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер