»Таврія» - «Динамо» - 1:3. Перемога на класі

»Таврія» - «Динамо» - 1:3. Перемога на класі

До поєдинку в Сімферополі команди підійшли в різних станах. Гравці «Динамо» після перемоги над «Порту» перебували у блискучому настрої і були налаштовані тільки на перемогу. Інша справа сімферопольці, які встигали з початку тижня приймати неабиякі цебри критики після розгрому в минулому турі від «Карпат» і провального старту в сезоні. Проте, гра вийшла цікавою, з великою кількістю небезпечних моментів. Кияни були точніші на завершальній стадії, забивши три м'ячі. Господарі відповіли точним ударом екс-динамівця Ідахора в середині другого тайму.

У стартовому складі команди Юрія Сьоміна були відсутні кілька основних гравців. Перш за все, в центрі захисту Тарас Михалик, у якого перед грою піднялася температура, а також Олександр Алієв. Плеймейкера останнім часом турбував біль у пахових кільцях і наданий тренером відпочинок був вельми доречним (особливо, враховуючи щільний ігровий графік в найближчі півтора місяці). З високою температурою постільний режим передбачений воротарю Шовковському і нападнику Кравцю. Вперше в нинішньому чемпіонаті в стартовому складі вийшов Романчук. Олександр не зовсім упевнено в минулому турі вийшов на заміну, проте кредит довіри у Сьоміна зберіг і провів в Сімферополі перший тайм. Романчук виглядав надійніше, ніж тиждень тому, але все ж таки помітно хвилювався і не завжди встигав на фланзі за суперником. Швидше за все, в захисника позначається брак ігрової практики. На початку року футболіст відновлювався після травми, а потім поступився місцем в основі Бетао.

Тактика гри «Таврії» в нападі в звітній зустрічі була дуже простою. Флангові навіси і закидування м'яча в штрафний майданчик по центру адресувалися на високих нападників, які без втоми нав'язували захисникам силову боротьбу. До речі, цей матч стане хорошим уроком для «Динамо», гравці якого мають чіткіше і злагоджено діяти під час подач м'яча в штрафний майданчик. В одному з епізодів Голайдо навісив із правого флангу, Асатіані збирався головою вибити м'яч, але Ідахор зумів його випередити і пробити точно в кут. Богуш зреагувати на сильний удар з десяти метрів був безсилий. От так, у день 25-річчя, у Станіслава увірвалася семиматчева серія в чемпіонаті без пропущених м'ячів.

Цікаво було спостерігати за грою динамівців в атаці. Дует Мілевський-Бангура, який знову об'єднався, без втоми терзав не дуже злагоджений захист господарів, забивши на двох три м'ячі. Могло бути і більше, якби нападники серйозніше поставилися до важливого елементу гри у футбол – пробиттю пенальті. Удари Ісмаеля і Артема воротар Бандура парирував без особливих проблем. Особливо тріумфували трибуни наприкінці матчу, коли Мілевський вирішив повторити свій же удар у серії післяматчевих пенальті на Кубку світу в 2006 році. Другий раз піжонський трюк не пройшов і напевно нападник отримає зауваження від тренера. В усякому разі, наступного разу Артем сто разів подумає, перш ніж грати на глядача в непростий для команди період матчу.

Незважаючи на небезпечні атаки господарів, упродовж усієї зустрічі перевага «Динамо» не викликала сумнівів. Рівень майстерності, комбінаційної гри, фізичної готовності кожного гравця і команди в цілому був значно вищим. Гра ж «Таврії» вселила оптимізм. З рівнем, який було показано проти «Динамо», команда явно не претендує на пониження в класі. Віриться, що команда вибереться з кризи і посяде звичне місце в середині турнірної таблиці.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер