»Таврія» - «Динамо». Як це було

»Таврія» - «Динамо». Як це було

За шістнадцять років історії проведення чемпіонатів України «Динамо» і «Таврія» зустрічались 30 разів. Назавжди увійшов в історію перший поєдинок двох команд, що відбувся в 1992 році. У «золотому матчі» за звання чемпіона у Львові кримчани обіграли іменованих опонентів 1:0 та стали першими чемпіонами України.

Ця поразка виявилась єдиною для «Динамо». У наступних 29 іграх кияни перемагали 21 раз, 8 поєдинків завершились нічиєю. Загальна різниця м'ячів 59-14.

У Сімферополі команди зустрічались 14 разів. Тут перевага «Динамо» також відчутна: 10 перемог та 4 нічиї, різниця м'ячів 33:10.

Кращі бомбардири очних зустрічей – динамівці Віктор Леоненко, Сергій Ребров та Максим Шацьких. На їхньому рахунку по сім точних ударів. Усього ж м'ячі забивали 30 гравців. Кращі бомбардири серед сімферопольців – Осипов та Гігіадзе (по три м'ячі), усього забивали 10 гравців.

Найпопулярніший рахунок зустрічей – 0:0. Так закінчилось шість матчів. Двічі були зафіксовані хет-тріки, причому обидва рази в Сімферополі. Автори – Ребров та Осипов.

Матч першого кола нинішнього чемпіонату України завершився перемогою «Динамо» 2:1. М'ячі забили Родольфо, Шацьких та Васіляускас. 

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер