»Таврія» – «Динамо»: як це було

»Таврія» – «Динамо»: як це було

За дев'ятнадцять років історії проведення чемпіонатів України «Динамо» і «Таврія» зустрічалися 38 разів.

Назавжди увійшов до історії перший поєдинок між командами, який відбувся в 1992 році. У «золотому матчі» за звання чемпіона, який проходив у Львові, кримчани переграли іменитих опонентів 1:0 і стали першими чемпіонами України.

Ця поразка досі залишається єдиною для «Динамо». У наступних 37-ми поєдинках кияни виграли 29 разів, лише вісім поєдинків завершивши внічию. Загальна різниця м'ячів – 87:24. У Сімферополі команди зустрічалися 18 разів. Перевага «Динамо» більш ніж переконлива: 14 перемог і лише чотири нічиї, різниця м’ячів – 47:16.

Найкращі бомбардири очних зустрічей – Артем Мілевський і Максим Шацьких. На рахунку кожного по вісім влучних ударів. Серед сімферопольців найкращим бомбардиром є Васил Гігіадзе (чотири голи). За всю історію протистояння команд двічі були зафіксовані хет-трики, причому обидва рази в Сімферополі. Їхні автори – Сергій Ребров («Динамо», сезон 1997/1998) та Олексій Осипов («Таврія», сезон 1998/1999).

Найпопулярніший рахунок у зустрічах «Динамо» та «Таврії» – 0:0. Так закінчувалися шість матчів. Найбільша ж перемога була зафіксована в першому колі попереднього чемпіонату, коли підопічні Валерія Газзаєва на своєму полі розгромили кримчан з рахунком 6:0.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер