»Таврія» - «Динамо» - 2:3. Кравець б'є рідко, але влучно!

Останній поєдинок у нинішньому році «Динамо» провело в Сімферополі, проти місцевої «Таврії», перемігши 3:2. Відкинувши погані думки після невдачі в Лізі чемпіонів, динамівці з перших хвилин здійснили навалу атак на ворота господарів. Вже під кінець півгодини гри кияни вели 2:0, відзначилися Мілевський і Шевченко. Наприкінці першого тайму Гігіадзе скоротив перевагу, а в середині другого тайму активний Ідахор відновив рівновагу. Кінцівка зустрічі пройшла в рівній, гострій з обох боків грі. У ній вдача посміхнулася наполегливішим киянам. Кравець, який вийшов на заміну, замкнув передачу Шевченка і приніс таку важливу перемогу своїй команді.

Після експерименту в грі з «Барселоною» із переводом до центру поля Маграо, в Сімферополі бразилець повернувся на звичне місце в захисті. У допомогу атаці Валерій Газзаєв на правий фланг випустив Гусєва. Не допоміг команді в останній грі року Бетао. Дружина динамівця чекає на дитину, і головний тренер пішов назустріч футболісту, який побажав у ці дні бути поряд із нею. У четвер Бетао полетів на батьківщину.

Останніми роками «Таврія» вважається зручним суперником для «Динамо» - у семи поспіль матчах кияни перемогли із загальним рахунком 35:7. Високу результативність підтвердив і звітний поєдинок. З одним лише уточненням, що перемога дісталася динамівцям ціною величезних зусиль. Перші півгодини гри на команду Газзаєва було приємно дивитися. Швидкі забігання, точна перепасовка, хитромудрі комбінації... Все це знайшло віддзеркалення в забитих м’ячах. Мілевський головою переправив у ворота м’яча після флангової подачі Ярмоленка (на зимову перерву Артем пішов лідером перегонів бомбардирів), а незабаром Шевченко блискуче виконав штрафний, знявши «павутиння» з «дев’ятки» Деонаса. До речі, цей гол став 99 для Андрія за кар’єру у складі «Динамо». Чекаємо на ювілей наступного року!

За рахунку 2:0 динамівці, незрозуміло з якої причини, вирішили віддати ініціативу господарям. Немов помінявшись футболками, тепер кримчани пішли в атаку. Гострі контратаки й небезпечні навіси зі «стандартів» раз по раз змушували вступати у гру Шовковського. За кілька хвилин до перерви Гігіадзе прийняв м’яча у штрафному майданчика, помилковими хитрощами обіграв Юссуфа й поцілив під хрестовину. У другій половині зустрічі картина на полі не змінилася. Підтримувані змерзлими глядачами, господарі спромоглися нав’язати динамівцям силову гру, з довгими передачами на швидкісних нападників. Після низки небезпечних атак вдача посміхнулася екс-динамівцю Ідахору. Нігерієць скористався помилкою захисників і з восьми метрів ударом головою зрівняв рахунок.

Після двох перемог в останніх восьми матчах динамівці просто не мали права на чергову осічку. Зазнавши невдачі в Кубку України і Лізі чемпіонів, команда могла втратити й першу позицію в чемпіонаті. Врятував «Динамо» нападник Артем Кравець, який успішно вийшов на допомогу. Мілевський виконав передачу до штрафного майданчика на Шевченка, Андрій відірвався від захисника і міг сам пробити, але віддав м’яча вільного Кравця, який із десяти метрів був точним. На початку футбольного року молодий форвард допоміг «Динамо» пройти «Валенсію» в Кубку УЄФА, а на його завершення приніс команді перемогу у грі з «Таврією». На жаль, у проміжку між цими періодами Артем переважно заліковував травму.

Перемога над «Таврією» повернула «Динамо» на перше місце в турнірній таблиці. Після повернення до Києва, гравці і тренери підуть у відпустку, тривалість якої складе трохи більше трьох тижнів.

ТАВРІЯ – ДИНАМО – 2:3 (1:2)

«Таврія»:
25.Деонас, 5.Маркович, 6.Джуричич, 8.Корнєв, 10.Ідахор (28.Фещук, 86), 11.Монахов, 15.Луценко, 19.Галюза, 20.Гігіадзе (24.Платон, 65), 22.Любенович, 27.Голайдо – кап.

«Динамо»: 1.Шовковський, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 17.Михалик (4.Гіоане, 31), 20.Гусєв (22.Кравець, 80), 21.Маграо, 25.Юссуф, 44.Алмейда, 70.Ярмоленко (26.Несмачний, 87).

Голи: Гігіадзе (41), Ідахор (65) – Мілевський (8), Шевченко (29), Кравець (83).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер