Тайє ТАЙВО: «Буду намагатись прогресувати від гри до гри»

Тайє ТАЙВО: «Буду намагатись прогресувати від гри до гри»

- Тайє, пауза, пов'язана з виступами збірних, пішла на користь «Динамо»?

- Думаю, що так. Ті хлопці, яких було викликано в національні збірні, відмінно провели свої матчі, а всі інші отримали можливість трохи відпочити після напруженого старту сезону. Тепер збірники повернулися, і ми знову почнемо посилену підготовку до майбутніх матчів.

- Як ви себе почуваєте, адже для вас, футболіста, який виступав у Франції, Італії та Англії, грати через два дні на третій, мабуть, набагато звичніше, ніж раз на сім днів?

- Дійсно, я звик до такого графіку, адже, наприклад, у «Марселі» ми практично завжди грали в подібному режимі.

- Наскільки сильний нинішній склад «Динамо»?

- У «Динамо» дуже солідний підбір виконавців, які здатні замінити один одного за необхідності, дати можливість відпочити тій чи іншій групі футболістів. І це чудово, адже так створюються дійсно сильні колективи.

- Що скажете про рівень українського чемпіонату?

- Грати дуже складно, адже в кожному матчі від нас очікують лише перемоги. Всі команди, виходячи на матчі проти «Динамо», дуже мотивовані відібрати у нас очки.

- Поділіться емоціями від «дербі» з «Шахтарем».

- Це був хороший матч, адже зустрічалися дві найкращі українські команди. Звичайно, дуже шкода, що ми поступилися. Мені здається, в подібних поєдинках рефері варто більше дозволяти гравцям боротися, а не зупиняти гру після кожного зіткнення. Це не дає повною мірою насолодитися матчем ані футболістам, ані глядачам.

- Як проходить ваша адаптація в новій команді?

- Все добре, у нас прекрасний колектив. У «Динамо» зібрані дуже кваліфіковані гравці з різних країн світу. Мікроклімат у команді чудовий, ми знаходимо спільну мову, адже багато часу проводимо разом на базі. На полі також починаємо розуміти один одного все краще і краще. Не можу сказати, що з кимось спілкуюся більше, а з кимось менше. Ми разом тренуємося, разом проводимо час, жартуємо, сміємося. Я чудово спілкуюся як з українськими хлопцями, так і з іншими легіонерами.

- Ви лише інколи підключаєтесь до атак «Динамо», більшою мірою концентруючись на діях в обороні. Вам так зручно? Чи все ж таки ви більше полюбляєте грати трохи ближче до штрафного майданчика суперника?

- Все залежить від установки, яку дає тренер. Мені буде зручно грати так, як він скаже. Наш наставник дуже кваліфікований фахівець, здатний створити команду найвищого рівня. Я дуже його поважаю.

- Питання щодо вашої фізичної форми: коли можна буде сказати, що ви перебуваєте в оптимальних кондиціях?

- Зараз у нас дуже напружений графік, найближчим часом ми маємо зіграти багато матчів і я буду намагатися прогресувати від гри до гри.

Дмитро КОЖЕДУБ

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер