Темур Парцванія: «Хочу грати в «Динамо» та поїхати на Олімпіаду»

Темур Парцванія: «Хочу грати в «Динамо» та поїхати на Олімпіаду»

На підготовчий збір «Динамо» в Ізраїлі Валерій Газзаєв викликав чотирьох чемпіонів Європи серед 19-річних футболістів. Це Денис Гармаш, Кирило Петров, Дмитро Коркішко і Темур Парцванія. Хлопцям довелося нелегко нарівні з досвідченими гравцями виконувати всі вимоги тренерського штабу, але ніхто не скаржився. Очевидно, в недалекому майбутньому, при відповідній роботі, талановита молодь отримає шанс проявити себе і в іграх за основний склад. На це розраховує захисник Темур Парцванія, для якого звітний тренувальний збір у складі першої команди «Динамо» був другим у нетривалій футбольній кар’єрі.

- Вперше я поїхав на збір з «Динамо» в 17 років, влітку 2008 року. За минулі півтора роки я став дорослішим, набрався досвіду. Враження від роботи в Ізраїлі залишилися найкращі. Хороші тренування, пристойні навантаження. Гадаю, все це піде мені на користь.

- Вас щось здивувало у тренуваннях та іграх, атмосфері у складі першої команди?

- Ні, адже я вже не вперше тренуюся з основною командою. До мене всі чудово ставилися і на полі, і в побуті. Що стосується тренувань, у Валерія Георгійовича (Газзаєва, - прим.авт.) вони дещо відрізняються від тих, які були в Юрія Сьоміна. Зараз вищі фізичні навантаження.

- У контрольних матчах ви грали центрального захисника. Це ваша номінальна позиція?

- Тут я грав ще в дитячому футболі, потім у «Динамо-2». Щоправда, іноді тренери пробували і правим захисником. Ніби, відгуки були непогані.

- Які ваші подальші плани, залишаєтеся в першій команді?

- Поки не знаю. Якщо на другий збір не поїду, продовжу готуватися до сезону з молодіжним складом або «Динамо-2».У будь-якому випадку, два тижні тренувань з першою командою підуть мені на користь. Я дізнався багато нового, набув певного досвіду.

- Хто з нападників першої команди вас найбільше здивував?

- Мені дуже приємно було тренуватися з Шевченком, Мілевським та іншими гравцями. Це великі майстри! Вони задають високий рівень, до якого ти маєш прагнути.

- А якщо розглядати гравців вашого амплуа?

- Тарас Михалик, Женя Хачеріді, Алмейда. На цій позиції дуже висока конкуренція.

- Якщо, наприклад, в першій команді закріпитися не вдасться, готові піти шляхом Бойка чи Морозюка, пішовши в оренду до іншого клубу?

- Поки такі варіанти не розглядаю, хочу грати в «Динамо». Якщо клуб вирішить відпустити мене, поставлюся до цього спокійно. Мені дуже хочеться грати у футбол на серйозному рівні, у вищій лізі.

- Ігрова практика вам потрібна і для того, щоб залучатися до молодіжної збірної?..

- Павло Яковенко до «молодіжки» викликав одного разу, ніби зіграв непогано. Тепер сподіваюся закріпитися в команді і допомогти їй потрапити на Олімпійські ігри.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер