Тіберіу Гіоане: «Хорошoму гравцеві завжди знайдеться місце на полі »

Тіберіу Гіоане: «Хорошoму гравцеві завжди знайдеться місце на полі »

Румун Тіберіу Гіоане сьогодні відзначає свій 27-й день народження. Одним із перших з радісною подією півзахисника привітав кореспондент офіційного сайту, поцікавившись заразом і про підготовку команди до нового сезону.

- Тіберіу, перш за все, хотілося б привітати тебе з днем народження. Успіхів тобі – як на футбольному полі, так і за його межами. Святкувати якось збираєшся?

- Спасибі за вітання. Відзначатиму, як завжди, у вузькому сімейному колі. Але тренування ніхто ради цього не скасовував. Сьогодні вранці вся команда привітала, після чого на рівних з усіма брав участь у тренуванні.

- Як проходить тренувальний процес?

- Нелегко (сміється). Практично щодня у нас по два тренування – у такому режимі працювати досить важко. Особливо після відпочинку.

- Наскільки футболісти готові функціонально після відпустки?

- Не знаю, як хлопці, але я особисто відчуваю, що поки ще не готовий на 100 відсотків. Тим не менше, попереду ще місяць підготовки до нового сезону, навчально-тренувальні збори, тому ще встигнемо підвести себе до оптимальних кондицій.

- Що дала команді перемога над «Арсеналом» у контрольному матчі?

- Для мене результат у грі з «Арсеналом» жодного значення не мав. Проти нас вийшли грати діти, які не мають досвіду виступів на високому рівні. Тому переоцінювати перемогу, хай і з розгромним рахунком, я б не став.

- Слідкуєш за чемпіонатом Європи?

- Так, звичайно.

- Як би оцінив гру збірної Румунії?

- Хлопці зіграли гідно, програвши лише в останньому турі голландцям. Думаю, якби не «убивчий» склад групи (Франція, Італія, Голландія), команда Віктора Піцурке за такої гри могла б поборотись за вихід до чвертьфіналу. А так максимум, що вдалось досягнути, - залишити збірну Францію позаду себе.

- Удалось поспостерігати за діями нового партнера по «Динамо» – хорвата Огнена Вукоєвича?

- Я дивився лише матч Австрія – Хорватія, де Вукоєвич вийшов під кінець матчу. А поєдинок останнього туру, у якому він відіграв увесь матч, на жаль, подивитись не вдалось.

- Вукоєвич за амплуа – опорний півзахисник. Минулого сезону цю позицію закривав ти. Чи була розмова з Сьоміним з цього питання? На якій позиції головний тренер бачить тебе у подальшому?

- Розмови на цю тему не було. Але, певен, якщо гравець по-справжньому хороший, то місце на полі для нього завжди знайдеться. Це стосується як мене, так і моїх партнерів по команді.

- На вихідних «Динамо» зіграє з московськими одноклубниками. Чим для команди буде цей матч – просто товариським чи серйозним спарингом?

- Раз ми туди їдемо, старатимемось зіграти достойно. А матч проти «Динамо» (Москва) розглядаємо як один із етапів підготовки до нового сезону.

- Який настрій у команді перед зборами?

- Позитивний, особливо сьогодні (сміється). Колектив у нас молодий, тому боятись труднощів ніхто не буде.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер