Тіберіу Гіоане: «Про «Рому» поки що не думали»

Тіберіу Гіоане: «Про «Рому» поки що не думали»

Пауза в чемпіонаті, пов’язана з виступом збірної України, пройшла, і тепер для футболістів відновлюється важкі будні. Чемпіонат, Кубок, Ліга чемпіонів – ніде не можна розслаблятись, і в кожному турнірі потрібно викладатись на всі сто відсотків, аби досягнути позитивного результату. Наскільки вдалось відпочити футболістам, а також про підготовку команди до відповідальних матчів розповів в інтерв’ю румунський півзахисник «Динамо» Тіберіу Гіоане.


- Тіберіу, як пройшла для команди пауза в чемпіонаті України?
- Пауза пройшла досить плодотворно. Ми зіграли два спаринги – проти італійського «Мілана» і аматорської команди («Динамо» обіграло «Антарес» із Обухова 11:3 – прим. автора). Ігрова практика виявилась дуже доречною. Не можна виходити з ігрового ритму, оскільки у наступні три тижні нас очікують сім поєдинків. Звичайно, важко грати кожні три дні, але ми зобов’язані в усіх матчах прагнути лише до максимального результату.

- Матч у Києві проти «Мілана» можна порівняти з офіційними поєдинками Ліги чемпіонів?
- Гадаю, так. У складі італійців грало достатньо іменитих футболістів – Кафу, Неста, Фаваллі, Емерсон, Джилардіно… Гра проходила у досить хорошому темпі, і глядачі не сумували на трибунах… Дещо прикро, що не вдалось виграти. Але в цьому матчі результат не мав значення. Головне – досвід цього поєдинку повинен допомогти нам у розіграші Ліги чемпіонів.

- З яким настроєм команда підходить до матчу з донецьким «Металургом»?
- З робочим. Готуємось у звичному режимі на навчально-тренувальній базі. Тренери намагаються не нагнітати обстановку. Ми і самі розуміємо, що потрібно обов’язково набрати три очки. Лише перемога – з таким настроєм вирушаємо до Донецька.

- Відставання від «Шахтаря» становить сім очок. За рахунок чого «Динамо» може наздогнати суперника?
- Наздогнати суперників можна буде лише за рахунок хорошої гри. Після поганого старту ми помаленьку набираємо форму. П’ять перемог поспіль служать цьому доказом. Але і «Шахтар» іде без втрат після нашого протистояння. Попереду ще достатньо матчів, і все може ще не один раз перевернутись з ніг на голову. Вважаю, нам цілком під силу буде наздогнати «Шахтаря» і відстояти чемпіонське звання в цьому сезоні.

- Старт у Лізі чемпіонів не відобразиться на матчі з донецьким «Металургом»?
- Ні, звичайно! Усі наші думки пов’язані лише з найближчим матчем чемпіонату України. Ліга чемпіонів буде потім – от тоді і подумаємо. Детально розберемо суперника, підготуємось належним чином, щоб дати бій італійцям, які перебувають у хорошій формі. Ну а поки що всі думки – про Донецьк.

- Тренери уже акцентували вашу увагу на італійській «Ромі»?
- У нас найближчим часом три важких поєдинки на виїзді – проти «Металурга», «Роми» в Лізі чемпіонів і «Таврії». Тому всі працюють планомірно, і ніхто не намагається випереджати події.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер