Тимчик та Ванат зіграли за збірну України проти Німеччини

Тимчик та Ванат зіграли за збірну України проти Німеччини

Сьогодні в Бремені на «Везерштадіоні» збірна України провела товариський матч проти команди Німеччини. Зазначимо, що це був перший поєдинок нашої національної команди під керівництвом нового головного тренера – напередодні «синьо-жовтих» очолив Сергій Ребров, який свого часу був наставником «Динамо». Також зазначимо, що для німецької збірної ця зустріч стала 1000-ю в історії, і з цього приводу господарі вийшли на поле у формі, яку було створено спеціально до цієї зустрічі.

Поєдинок вийшов захоплюючим та результативним. Наша збірна пропустила на початку зустрічі, коли відзначився Вольф, але у середині тайму змогла забити двічі та вийти вперед. У другій половині зустрічі наші хлопці забили ще один м’яч, а ближче до фінального свистка німці спочатку скоротили відставання у рахунку, а потім реалізували пенальті – нічия 3:3.

Гра розпочалася із неприємності для нашої команди: отримавши пас із глибини поля Вольф примудрився завдати влучного удару метрів з 12-ти по-між двох захисників збірної України – 1:0. Незважаючи на те, що українцям було непросто виходити з-під тиску господарів та проводити свої атаки, вони таки скористалися однією із своїх можливостей. Причому, за короткий період часу нашій команді вдалося програшну ситуацію змінити на виграшну.

Спочатку на 18-й хвилині Циганков отримав пас справа від Тимчика та зумів пробити у дальній кут воріт. Арбітру здалося, що наш гравець був в офсайді, але згодом після перевірки VAR справедливість була відновлена, і взяття воріт зараховане.

Окрилені успіхом, «синьо-жовті» пішли вперед з подвійними силами і достатньо скоро відзначилися знову, завдяки чудовій багатоходовій комбінації, в якій знову взяв участь динамівець Тимчик: Ярмоленко виграв позицію та зберіг м’яч, віддав його далі на Олександра, той справа прострілив до штрафного майданчика, де Циганков кмітливо пропустив м’яч на Мудрика, і той у дотик рикошетом від Рюдігера переправив сферу у сітку.

Після цього господарі провели кілька небезпечних атак, у завершальній стадії яких робив простріл Раум та завдавав удару Горетцка, але українці вдало захищалися. Наприкінці тайму в одному з епізодів Ярмоленко дотепно віддав п’яткою передачу на Тимчика, але Олександр влучив у сітку з зовнішнього боку. А завершився перший тайм ударом Сане зі штрафного у поперечину.

На початку другої половини зустрічі гра переважно проходила у середині поля, але раптом Гінтер помилилися поблизу власних воріт, Довбик виборов м’яч, віддав на Циганкова, і Віктор спрямував м’яч точно у сітку. Незадовго до фінального свистка господарі змогли скоротити відставання у рахунку до мінімуму, коли Гавертц виграв боротьбу у Матвієнка та пробив у лівий кут воріт. А на останній хвилині збірна Німеччини заробила пенальті, який чітко реалізував Кімміх. Тож у підсумку, бойова нічия 3:3.

У поєдинку взяли участь двоє заявлених на цей матч динамівців. У стартовому складі «жовто-синіх» на поле вийшов захисник Олександр Тимчик (13 матчів за збірну Україну), а у другому – ще один представник нашого клубу – нападник Владислав Ванат, для якого цей матч став дебютним за збірну України.

Свій наступний матч збірна України проведе у рамках відбору на Євро-2024 на виїзді проти Північної Македонії. Зустріч відбудеться 16 червня, початок о 19.00.

Товариський матч

Німеччина – Україна – 3:3 (1:2).

Німеччина: 12. Трапп, 2. Рюдігер, 3. Раум (13. Генрікс, 71), 4. Гінтер, 6. Кімміх (к), 8. Горетцка (14. Мусіала, 62), 9. Фюллькруг (7. Гавертц, 46), 15. Шлоттербек (16. Клостерманн, 46), 17. Брандт (24. Віртц, 71), 19. Сане, 25. Вольф (18. Хофманн, 62).

Україна: 12. Трубін, 16. Миколенко (2. Соболь, 78), 22. Матвієнко, 13. Забарний, 18. Тимчик, 10. Мудрик (19. Піхальонок, 78), 21. Судаков, 6. Степаненко (14. Ігнатенко, 65), 15. Циганков (20. Зубков, 71), 7. Ярмоленко (8. Малиновський, 65), 11. Довбик (9. Ванат, 65).

Голи: Вольф (6), Гавертц (83), Кімміх (90+1, з пен.) – Циганков (18, 56), Мудрик (23)

Попереджений: Малиновський (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер