Тимур КОНДРАТЬЄВ: «Із кожною грою стаємо краще»

Тимур КОНДРАТЬЄВ: «Із кожною грою стаємо краще»

Детальніше про те, як стадіон впорався з важливою і відповідальною місією, розповів його директор Тимур Кондратьєв:
    
- «Динамо» зіграло чотири матчі на НСК «Олімпійський». Які підсумки можете підвести?


- Можу сказати, що матчі були успішними, футбольний клуб «Динамо» жодного разу не зазнав поразки. Щодо організації футбольних матчів, то команда «Олімпійського» зробила максимум для комфорту як гравців, так і відвідувачів.

Сьогодні в засобах масової інформації все частіше з’являються позитивні публікації, а це означає, що з кожним матчем зникають недоліки, які були виявлені раніше. Ми робимо все для якісної взаємодії «Олімпійського» з футбольним клубом «Динамо», управлінням внутрішніх справ і міськими службами. Тому з кожним матчем тенденція до поліпшення проявляється все більше і більше.

- Перед якими труднощами вам довелося постати на початковому етапі?

- Це труднощі різнопланового характеру, інколи спрацьовує людський фактор – але не тільки співробітників, а і відвідувачів арени. Ми відточуємо майстерність співробітників, розуміючи, що все приходить з досвідом, і ведемо роботу з вболівальниками - доносимо важливу інформацію - правила поводження на стадіоні, анонсуємо нові сервіси, які з’явилися після реконструкції НСК.

- На перший матч з «Арсеналом» зібралося більше 50 000 глядачів, на гру з «Дніпром» - повний стадіон. Наскільки впоралися служби з великим напливом вболівальників?

- Всі служби робили те, що мали роботи – свою роботу. Ми готові до всіх можливих проблем, які пов’язані зі специфікою місць відвідання масової кількості людей. Але багато важливих деталей залишається непоміченими для глядача, і це тому, що всі служби працюють злагоджено. У нас у відмінному стані футбольне поле і все, що потрібно для якісного футболу,у нас достатня кількість медичних пунктів та медичного персоналу, карет швидкої допомоги, представників правоохоронних органів, стюардів, відмінно працює технічне обладнання. У нас багато нових сервісів і все це залежить виключно від нас, і на це все немає нарікання. Але помічають тільки те, де виявляється проблема. Насправді і турнікетів достатня кількість, але як раз цей пункт залежить не тільки від наших служб, але й від відвідувачів. Тому всі без виключення мають розуміти, що будь-який стадіон – це об’єкт підвищеної небезпеки і ставитися до цього відповідально.

- Всіх цікавить прохід глядачів на стадіон. Було багато нарікань, і навіть з'явилася інформація, що закриваються Північні ворота на реконструкцію. У чому була проблема, і як ситуація буде виправлена?


- Насправді, мова йшла про закриття Спортивній площі перед воротами та планову реконструкцію кас палацу Спорту. Але поки це рішення скасовано в цілях безпеки уболівальників. Що стосується нарікань на прохід на стадіон, то вболівальникам потрібно бути уважними, відповідальними і звикнути виконувати правила поводження на стадіоні По-перше, планувати свій маршрут! Визначити блок та місце по схемі, яка розташована і на зворотному боці квитка, і на нашому сайті. По-друге, визначити станцію метро та вхід з якого максимально зручно дістатися місця - всього входів 7. Два розташовані з боку Палацу Спорту, та п’ять з боку метро «Олімпійська». І по-третє, ми не втомимося це повторювати, на будь-який стадіон треба приходити завчасно. Ми мотивуємо вболівальників це робити, а наша робота вже дає про себе знати. Тут я можу порадити читачам слідкувати за новинами на нашому офіційному сайті та в соціальних мережах - долучайтеся і вигравайте цінні подарунки від НСК «Олімпійський».

- Вболівальників турбує питання паркінгу. Що порадите автолюбителям?

- Насправді було зрозуміло одразу, що стадіон в центрі міста не зможе похвалитися наявністю великого паркінгу. І виникає спірне питання - чи краще їхати далеко за місто і мати великий паркінг, чи стадіон у центрі міста, куди дуже просто дістатися з будь якого району на метро або інших видах транспорту, якого в центрі міста вдосталь. Але це вже з розряду риторики. Тому моя незмінна порада для водіїв — приїхавши заздалегідь, можна залишити авто на паркінгу Палацу спорту, на вулиці Червоноармійській або інших міських парковках

- Продовжуючи тему служб, задіяних на стадіоні під час проведення матчів, що можете сказати про світло і звук?


- Національний спортивний комплекс «Олімпійський» є єдиним об'єктом в Україну, який має можливість забезпечити світло, яке сягає понад три тисячі люкс. Така потужність використовується під час Олімпійських ігор. Під час же звичайних матчів, як правило, використовується від півтори тисячі люкс, так що запас просто колосальний. Будь-який захід ми можемо висвітлити, немов вдень.

- Які роботи над стадіоном будуть проведені напередодні Євро-2012?


- Робота наших служб не припиняється ні на хвилину. Вона тільки відточується і вдосконалюється. Тому ми продовжуємо відпрацьовувати систему безпеки як самостійно, так і з фахівцями УЄФА. Також звертаємо увагу на систему буферної зони - нововведення, яке ми використовували на матчі «Динамо» — «Чорноморець». Мета цієї зони — розподілити потоки вболівальників на підході до стадіону і таким чином уникнути тисняви. Робота в цьому напрямку ведеться постійно, ну і що, звичайно ж, залежить від практики.

- Який життям стадіон живе між матчами, проводяться концерти, конференції?


- Завдяки тому, що наш стадіон є універсальним об'єктом, ми використовуємо всі його потужності і можливості для залучення як бізнес складових, так і окремих клієнтів. Ми можемо надати достатньо великий спектр послуг, починаючи від дитячих конкурсів і закінчуючи Українським тижнем моди, виставками автомобілів, різними презентаціями.

А цього літа на нашій арені відбудуться концерти зірок світової величини - групи Red Hot Chili Peppers і Мадонни. Також у нас проводиться дуже багато екскурсій. У нас свої заходи, зустрічі, прес-конференції, телемости і т.д. проводять абсолютно будь-які компанії міста. І для цього є всі умови — ексклюзивний «Холл Чемпіонів», бізнес-зали Фортіус, Спринт, Альтіус, Ситіус, скай-бокси, лаунж-зони і Олімпійський дворик. Ми пропонуємо допомогу в організації та широкий вибір новітнього устаткування, а також професійну технічну підтримку. Словом, попит досить великий, ми цим займаємося і зацікавлені в тому, щоб НСК «Олімпійський» жив не тільки футболом, а й був об'єктом класу люкс, який може надати великий спектр послуг.

- Перед стадіоном поставлена задача вийти на самоокупність. Виходячи з перших місяців роботи, це реально?

- Чесно кажучи, коли я бачу здивування скептиків, які прогнозували, що ми не встигнемо закінчити реконструкцію до Євро, я розумію, що для нас не має нічого нереального.

Знаючи темпи,ф якими будувався стадіон, можна з упевненістю сказати, що нічого неможливого немає. А якщо серйозно, ми робимо все можливе, щоб виправдати сподівання і реалізувати наші амбітні плани. Ми запроваджуємо нові послуги , створюючи найкращі умови для відвідувачів і прагнемо зробити НСК «Олімпійський» насправді ідеальним місцем для проведення будь-якого масового спортивного чи культурного заходу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер