Тимур Парцванія: «Мені є чого вчитися»

Тимур Парцванія: «Мені є чого вчитися»

Гравцю «Динамо» Тимуру Парцванії післязавтра виповнюється 17 років. Проте, вже зараз юний захисник отримав шанс проявити себе, відправившись з першою командою на збори до Австрії. Про свої відчуття Тимур розповів в інтерв’ю офіційному клубному сайту, а також телевізійній службі «Динамо Київ ТБ».

- Тимур, ти наймолодший з усіх футболістів, що перебувають на зборі. Старші допомагають тобі адаптуватися в колективі?

- Так, звичайно. І на тренуваннях, і в побуті відчуваю підтримку з боку досвідченіших футболістів. Всі були такими ж молодими і недосвідченими, тому, напевно, розуміють мій стан.

- Від кого ти дізнався про те, що їдеш на збори з першою командою?

- Після одного з травневих матчів «Динамо-2» Юрій Калітвинцев сказав, що на мене із початком підготовки до нового сезону чекають в розташуванні першої команди. «Динамо» вийшло з відпустки 10 червня, і вже з того часу я тренувався разом із основним складом.

- Як відреагували твої рідні на цю новину?

- Всі родичі зраділи цій звістці. Побажали мені успіхів, сказали не пасувати серед старших партнерів – і тоді все буде добре. Це хороший шанс проявити себе перед тренерським штабом основного складу, і його треба обов’язково використовувати.

- Задоволений тими умовами, які створені для команди?

- Так, звичайно. Хороше тренувальне поле, блискучий готель… Тут створені всі умови для плідної роботи.

- З ким спілкуєшся більше за всіх?

- Більше за всіх – із Федорівим, оскільки живу з ним в одному номері. Також спілкуюся з молодими хлопцями, яких також викликали з другої команди, – Фартушняком, Ярмоленко, Зозулею.

- Які кардинальні відмінності в тренуваннях другої і першої команд?

- Відмінностей не так уже й багато. Як і в другій команді, тут тренування доволі насичені й важкі. Також акцент робиться на фізпідготовку. Різниця лише в тому, що тут всі вправи робляться набагато швидше й якісніше. Я прагну не відставати від досвідченіших партнерів, що, поза сумнівом, надалі послужить мені хорошим досвідом.

- За короткий період часу тобі довелося попрацювати під керівництвом кількох тренерів в «Динамо» – Кондратов, Литовченко і Калітвинцев, Сьомін. Чия методика тренувань тобі більше до душі?

- Всі тренери, з ким мені доводилося працювати, застосовують схожі методики. Воно й недивно, оскільки всі працюють в системі «Динамо». Навіть у Юрія Cьоміна, який став головним тренером клубу зовсім нещодавно, методика тренувань схожа із попередніми моїми наставниками.

- Яка позиція на полі для тебе є пріоритетною? У захисті або все ж таки в центрі поля?

- Моя позиція – в центрі захисту. В останніх матчах тренери задіювали мене як опорного півзахисника, і, в принципі, я вже став потроху звикати до гри в центрі поля.

- Практично щодня із захисниками окремо працює Олег Лужний. На чому робить акцент Олег Романовіч в своїх заняттях?

- В основному ми відпрацьовуємо гру на випередження і в пас, а також прийом м’яча. Відчувається, що Олег Романовіч ще недавно був гравцем, і тепер всі свої знання намагається передати нам.

- Сьомін постійно порівнював гру «Динамо» із збірними, що виступали на чемпіонаті Європи. А за яку збірну ти переживав на Євро?

- Скільки себе пам’ятаю, завжди вболівав за збірну Іспанії, і зараз дуже радий з того, що їм нарешті вдалося виграти великий турнір. Ідеалом же футболіста, який виступає на моїй позиції, є гравець «Барселони» і збірної Іспанії Карлес Пуйоль.

- Пройшовши передсезонні збори, розраховуєш закріпитися в першій команді?

- Звичайно, надія є. В той же час, мені тільки 17 років, і мені є чому вчитися. Тому до будь-якого рішення тренера поставлюся із розумінням. У будь-якому випадку, ображатися ні на кого не буду, оскільки збори з першою командою – це величезний досвід для мене. У такому разі, працюватиму з подвоєною енергією, щоб тренери знову звернули на мене увагу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер