ТМ. «Динамо» – «Шериф» – 2:0. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» – «Шериф» – 2:0. Звіт про матч

У суботу, 17 лютого, київське «Динамо» провело останній, десятий контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині, де наша команда готується до другої половини сезону. Суперником «біло-синіх» став чемпіон Молдови – «Шериф», який представляє місто Тирасполь. Матч відбувся на полі Kaya Palazzo stadium. 

Звітний матч завершився перемогою динамівців з рахунком 2:0, обидва м’ячі, які і вирішили долю зустрічі, у другому таймі забили Буяльський та Волошин.

Першого удару по воротах завдали динамівці, але наш гравець пробивав у падінні, тому вийшло не надто прицільно. Суперник намагався задіяти пресинг, але динамівці вдало з-під нього виходили та розвивали свої атаки. Одна з них призвела до порушення правил зліва від штрафного майданчика, стандарт виконав Бражко, але влучив у стінку.

Протягом певного часу команди вели боротьбу у середині поля, а щойно хтось наближався до чужих воріт, його часто зупиняли ціною порушення правил, але, оскільки це зазвичай траплялося далеко від штрафного майданчика, особливої загрози біля воріт обох суперників не виникало. Загалом, стиків та фолів у першому таймі було достатньо. Молдовани намагалися робити флангові навіси до штрафного майданчика українців, але з ними справлялися наші захисники. Динамівці, у свою чергу, часто використовували дальні удари.

Близьким до того, щоб відзначитися, був Бражко після чергового стандартного положення, призначеного в районі півкола перед штрафним майданчиком за фол проти Шепелєва, але Володимира трохи підвела влучність. А незадовго до завершення першої половини гри після переведення м’яча з флангу на фланг на ударній позиції у центрі штрафного майданчика опинився Буяльський, але не зміг переграти воротаря Силича. Тож на перерву команди пішли без забитих м’ячів.

На початку другого тайму гра також не виблискувала різноманіттям атак і не відзначалася видовищністю та результативністю. Відзначимо хіба удар Неверса, але м’яч пролетів значно вище. Нарешті, вибух емоцій стався на 58-й хвилині, коли Ванат обіграв воротаря Силича, з гострого кута віддав м’яч у центр Буяльському, і Віталій майже з лінії штрафного майданчика спрямував м’яч у ворота – 1:0.

Надалі гра проходила у невисокому темпі, спроби киян збільшити свою перевагу завершувалися або блокуванням ударів, або відбором м’яча суперниками. В одній із перспективних атак Караваєв зробив справа гострий простріл до штрафного майданчика, Беніто пропустив м’яч далі на Волошина, але Назар не зміг влучити у площину воріт. Втім, вже в одній з наступних атак наш півзахисник таки досяг свого: Вівчаренко протягнув м’яч з чужої половини поля лівим флангом, зробив передачу у центр штрафного майданчика, де Буяльський підіграв Волошину, і той сильним ударом відправив м’яч у кут воріт – 2:0. До фінального свистка рахунок на табло більше не змінювався.

Зазначимо, що свій перший офіційний поєдинок у другій частині чемпіонату України «Динамо» проведе у неділю, 25-го лютого, проти харківського «Металіста 1925».

Товариський матч

«Динамо» – «Шериф» (Молдова) – 2:0 (0:0)

17.02.2024. Туреччина, Kaya Palazzo stadium

«Динамо»: 1. Бущан, 2. Вівчаренко, 4. Попов, 32. Михавко (25. Дячук, 64), 20. Караваєв, 6. Бражко, 8. Шепелєв (10. Шапаренко, 46), 29. Буяльський (к), 22. Кабаєв (77. Беніто, 70), 91. Волошин, 11. Ванат.

«Шериф» (стартовий склад): 13. Силич, 4. Бернардо Вілар, 7. Феррейра, 9. Неверс, 11. Рікардіньйо, 15. Родріго де Фрейтас, 18. Кіабу, 19. Апонса, 22. Рід, 28. Артундуага, 31. Маріо Гарсія.

Голи: Буяльський (58), Волошин (80).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер