Томас БЛОМ: «Динамо» Київ – клуб найвищого рівня!»

Томас БЛОМ: «Динамо» Київ – клуб найвищого рівня!»

Продюсер студії «Зембла-2», що створює телепрограми для каналу НТР Томас Блом, розповів нашому клубному сайту про те, чим його увагу привернула футбольна Україна...

- Ми в Києві вперше. Київ зустрів нас гарною погодою, що відразу ж підняло настрій. Також приємні емоції залишилися від відвідування стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Нас дуже привітно зустріли, показали стадіон, крім того, ми взяли інтерв'ю в Олексія Михайличенка. Як на мене, це один із найбільш привітних та доброзичливих клубів, які я коли-небудь відвідував.

- Із ким ще ви встигли поспілкуватися за час вашого візиту?

- Дуже цікавою та пізнавальною вийшла розмова з Олегом Базилевичем, який тривалий час працював разом із Валерієм Лобановським. Для нас дуже важливо, особливо напередодні Євро-2012, розповісти про український футбол нашим уболівальникам. Збірна СРСР зразка 1988 року була однією з найсильніших команд, кістяк якої складали гравці саме київського «Динамо» (у фіналі зіграли дев'ять українців, вісім із яких були динамівцями прим.), Але, на жаль, навіть коментатор під час фінального матчу називав радянських футболістів «росіянами».

- Що ви, в першу чергу, хочете показати у фільмі голландським телеглядачам?

- Той фінал був дуже важливим для голландських уболівальників. Ми до цих пір пам'ятаємо імена радянських футболістів. За 24 роки, що минули з того часу, ми нічого не знали про них. Зараз ми хочемо подивитися на той фінал з іншого боку, почути про емоції, які відчували ваші футболісти в 1988 році. Також ми хочемо розповісти про таку велику особистість, як Валерій Лобановський, про його революційні тактичні новації, які змінили світ футболу.

- Чи знають голландські вболівальники нинішніх гравців "біло-синіх" і що із себе представляє динамівський клуб?

- Голландці, гадаю, як і українці, справді дуже люблять футбол. Клуб «Динамо» (Київ) відомий на всю Європу. Як і в наших провідних клубах, таких, наприклад, як «Аякс» чи «Фейєноорд», у «Динамо» грає багато талановитої молоді, величезна увага приділяється вихованню юних футболістів. Без сумнівів, це клуб найвищого рівня.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер