Томаш Кендзьора: «Олександрія» дає простір на флангах, який я та Миколенко можемо використовувати»

Томаш Кендзьора: «Олександрія» дає простір на флангах, який я та Миколенко можемо використовувати»

- Томаш, ти став найкориснішим гравцем у матчі з "Олександрією" за оцінками InStat, оформивши дубль з асистів і зробивши шість гострих передач. Як оціниш свою гру? Задоволений тим, як провів матч?

- Насамперед я задоволений, що ми перемогли в матчі з "Олександрією", з якою зазвичай важко грати. Добре зіграла вся наша команда, і результат продемонстрував, що ми сильніші за "Олександрію". А щодо моєї гри, то теж задоволений, що зміг допомогти команді, дуже радий цьому.

- Спекотна погода позначилася на фізичному стані гравців під час поєдинку?

- Гадаю, так. В останні три тижні, коли ми тренувалися, постійно йшов дощ, і погода була не дуже хороша. А вчора на полі було дуже жарко та задушливо, грати було важко. Але погодні умови для нас були такими ж, як і для "Олександрії".

- Вилучення захисника "Олександрії" відіграло вирішальну роль?

- Ми створюємо дуже багато моментів, але більшість не використовуємо. А вчора ми використовували напівмоменти, у яких могли забити. Але "Олександрія" - хороша команда, проти якої завжди важко грати. Звичайно, якщо твій суперник залишається в меншості, грати легше, тому що з'являється більше простору на полі, більше місця для кожного гравця.

- "Динамо" активно діяло через фланги - це була тренерська установка на гру?

- Так, минулого тижня ми багато відпрацьовували передачі з флангів і їхнє завершення. Тренер сказав, що потрібно розхитати "Олександрію", якщо є можливість - шукати гострі передачі та подавати з флангів.

- У моменті з твоєю першою гольовою передачею, коли Буяльський не забив пенальті, ти намагався просто зберегти м'яч у полі чи бачив, що Віталій набігає ззаду?

- Я бачив, що воротар відбив м'яч у ту зону, у яку я вбігав. Помітив, що Буяльський знаходиться за спиною та віддав йому пас.

- А епізод із прострілом на Соля - награна комбінація? Фран повинен був замикати передачу в штрафну?

- У тому моменті я намагався прострілити між захисниками та воротарем. Там знаходився Фран, він по м'ячу не влучив, але, на щастя, де Пена теж вбігав у цю зону та завершив атаку.

- Учора ти оформив перший асистентський дубль у складі "Динамо", при цьому чотири гольові паси у тебе - у матчах проти "Олександрії". Також любить забивати "городянам" і Миколенко. Є закономірність, чому нашим фланговим захисникам удається так результативно діяти проти цієї команди?

- Можливо, "Олександрія" насичує середину поля та дає більше простору на флангах. Тому я або Миколенко можемо це використовувати. Микола теж учора добре зіграв, забив гол. Гадаю, флангові захисники непогано провели матч.

Пам'ятаю, у минулому сезоні я теж двічі забивав у зустрічах з "Десною". Так виходить, що у Миколенка улюблена команда - "Олександрія", а у мене - "Десна". (сміється)

- Окрім того, на твоєму рахунку три асисти за "Динамо" в матчах із "Зорею". Можна очікувати від тебе активності в атаці і найближчої суботи?

- Найголовніше, щоб ми перемогли в суботу, тому що це дуже важлива для нас гра. А хто заб'є чи віддасть передачу - не так суттєво. Необхідно, щоб команда виграла.

- Майбутня зустріч із "Зорею" - вирішальна битва за друге місце?

- Так, ми набрали по 49 очок. Це буде дуже важлива гра, до якої потрібно добре підготуватися та думати позитивно.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер