Томаш Кендзьора: «Голландські команди грають у технічний футбол, через короткі передачі»

Томаш Кендзьора: «Голландські команди грають у технічний футбол, через короткі передачі»

- Важко сказати, чи пощастило нам із жеребом на цьому етапі, адже я не можу визначитися, який суперник був би сильнішим, а який – слабшим – на мою думку, серед наших потенційних суперників не було поганих команд. Вийшло так, що граємо із «АЗ», потрібно виходити на поле і перемагати. Добре, що ми граємо вдома, на своєму стадіоні – це плюс для нашої команди. Але, на жаль, граємо без фанатів, це засмучує, адже набагато приємніше під час поєдинку відчувати підтримку.

- Нещодавно ви повернулися зі збірної, за яку провели два поєдинки, тепер по два матчі на тиждень буде у «Динамо». У якому моральному та фізичному стані перебуваєте, та як впораєтеся?

- Після збірної, на щастя, усе добре і з настроєм, і зі здоров’ям. 8-го вересня я повернувся до Києва, а 9-го вже тренувався разом із командою. Повноцінно готуюся до найближчих матчів, думаю, жодних проблем не буде. Календар у нас, дійсно, досить важкий, але ми знали, що так буде, тому добре готувалися до сезону із Мірчею Луческу. Тож, думаю, ми впораємося.

- Чи розбирали вже гру майбутнього суперника – «АЗ» (Алкмаар). Можливо, самі дивилися їхні матчі?

- Ні, думаю, ми робитимемо це вже ближче до матчу, коли почнемо цілеспрямовану підготовку. Поки що можу лише сказати, що я зустрічався із голландськими клубами двічі: два роки тому у складі «Динамо» на стадії плей-оф грав з «Аяксом», який завадив нам пройти до групового етапу Ліги чемпіонів, а нещодавно грав проти збірної Нідерландів у складі своєї національної команди.

- Чи можна припустити, що усі голландські команди грають приблизно в однаковий футбол, чи у «АЗ» є своя специфіка?

- Мабуть, усі команди із цієї країни грають у технічний футбол, через короткі передачі. Повторюся, я не знаю, як саме грає «АЗ», але припускаю, що голландська школа передбачає побудову гри саме через короткий пас.

- Чи з нетерпінням чекаєте матчу із «АЗ», щоб нарешті потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів?

- Звісно. Протягом усього минулого сезону ми боролися за друге місце у чемпіонаті саме для того, щоб отримати право грати у Лізі чемпіонів. Майбутня гра для кожного із нас надзвичайно важлива, адже усі футболісти мріють грати у Лізі чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер