Топ-5 найкращих матчів «Динамо» у сезоні 2019/2020

Топ-5 найкращих матчів «Динамо» у сезоні 2019/2020

Пропонуємо згадати найяскравіші та найважливіші поєдинки "біло-синіх" протягом сезону.

28.07.2019. Суперкубок України-2019. Одеса, стадіон "Чорноморець"

"Динамо" - "Шахтар" - 2:1

Голи: Бурда (80), Гармаш (83) - Алан Патрік (45+3)

"Динамо": Бойко - Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко - Шепелєв, Гармаш (Сидорчук, 84), Буяльський, Караваєв (де Пена, 68), Вербич (Цитаїшвілі, 74) - Бєсєдін.

Сезон 2019/20 для нашої команди вже традиційно розпочався з поєдинку за Суперкубок України проти донецького "Шахтаря". Перший тайм матчу на одеському стадіоні "Чорноморець" обидві команди провели активно: динамівці загрожували воротам суперників із флангів, а "гірники" обстрілювали володіння Бойка з середньої та дальньої дистанції. Відмінні можливості відкрити рахунок мали Марлос і Вербич, а в компенсований час удача усміхнулася команді Луїша Каштру - після подачі кутового м'яч опинився в ногах Алана Патріка, який відправив круглого під стійку воріт "Динамо".

Пропущений "у роздягальню" гол зіграв на користь "біло-синіх" - після перерви кияни почали створювати більше гострих моментів, які втілилися у два м'ячі в останню десятихвилинку основного часу. Спочатку Микита Бурда зрівняв рахунок ударом головою - також після подачі корнера, а через три хвилини перемогу "Динамо" приніс Денис Гармаш, якому в падінні вдалося пробити в кут воріт Пятова після навісу від де Пени.

2:1 - "Динамо" почало сезон із виграшу восьмого для себе Суперкубка України.

22.09.2019. Favbet Ліга, 8-й тур. Полтава, стадіон "Ворскла" ім. О. Бутовського

"Ворскла" - "Динамо" 0:5

Голи: Циганков (9), Шабанов (35), де Пена (38, 83), Бєсєдін (46)

"Динамо": Бущан - Караваєв, Бурда (Кадар, 53), Шабанов, Миколенко - Сидорчук, Шепелєв (Буяльський, 38), Циганков, Гармаш (Соль, 77), де Пена - Бєсєдін.

Найбільшу перемогу в сезоні динамівцям удалося здобути в гостьовому поєдинку з "Ворсклою". Виїзду в Полтаву передувала перемога над "Мальме" в Лізі Європи, і, з огляду на щільний графік, у якому восени грала команда, тренерський штаб Олексія Михайличенка застосував ротацію складу в грі з полтавчанами. Це було виправдано - уже до перерви "біло-сині" вели з рахунком 3:0 завдяки голам Віктора Циганкова, Артема Шабанова та Карлоса де Пени. Четвертий м'яч був забитий Артемом Бєсєдіним відразу після перерви, а в кінці зустрічі де Пена оформив дубль.

Упевнену перемогу, яка могла бути ще більш результативною, враховуючи кількість створених біля воріт "Ворскли" гольових шансів, затьмарив лише один момент - саме в полтавській зустрічі Микита Бурда отримав важку травму, яка вибила його з ладу на 10 місяців.

30.10.2019. Кубок України, 1/8 фіналу. Київ, НСК "Олімпійський"

"Динамо" - "Шахтар" - 2:1

Голи: Сидорчук (22), Попов (110) - Степаненко (90+2)

"Динамо": Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко - Сидорчук, Шепелєв, Циганков, Караваєв, Вербич (де Пена, 101), Бєсєдін (Гармаш, 90+3).

У розіграші Кубка України сезону 2019/20 "Динамо" стартувало зі стадії 1/8 фіналу, і першим же суперником жереб визначив для киян донецький "Шахтар".

У поєдинку на "Олімпійському" ігрова перевага та високий пресинг "біло-синіх" у першому таймі втілилися в шикарний гол Сергія Сидорчука з-за меж штрафного, який дозволив киянам лідирувати весь основний час зустрічі. Однак гол Степаненка в компенсований час продовжив поєдинок ще на 30 хвилин. Пропущеному м'ячу передувало вилучення Володимира Шепелєва за фол проти Тайсона, але гра в меншості тільки додала киянам концентрації.

Героєм екстра-таймів і всього поєдинку став Денис Попов, який відзначився дебютним м'ячем за "Динамо". І яким! Гол захисника на 110-й хвилині після подачі Карлоса де Пени з кутового приніс киянам перемогу та вивів до наступного раунду кубкового турніру, який у підсумку став для "Динамо" тріумфальним. Завойований у фінальному поєдинку з "Ворсклою" Кубок став 35-м трофеєм "біло-синіх" в історії незалежної України.

7.03.2020. Favbet Ліга, 22-й тур. Олександрія, КСК "Ніка"

"Олександрія" - "Динамо" 1:3

Голи: Гречишкін (62, пен.) - Шабанов (45), Буяльський (60), Миколенко (85)

"Динамо": Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко - Шепелєв, Сидорчук (Кадірі, 68), Караваєв, Буяльський (Дуелунд, 87), Вербич - Русин (Піварич, 84).

Перший етап чемпіонату України динамівці завершили важливою перемогою в гостях у "Олександрії", яка дозволила зберегти за собою другу позицію в турнірній таблиці.

Поєдинок на КСК "Ніка" забрав у нашої команди чимало сил і енергії, адже "городяни" почали матч зовсім не гостинно, застосовуючи пресинг і жорсткі фоли. Можливості, щоб повести в рахунку, мали обидві команди, проте перед перервою забити зуміли динамівці - після корнера відзначився Артем Шабанов. Другу половину матчу кияни провели в більшості після вилучення Довгого. "Біло-сині" здобули більше ігрового простору, однак "Олександрія" зовсім не збиралася здаватися, також загрожуючи воротам Бущана.

На точний удар Віталія Буяльського команда Володимира Шарана відповіла голом Гречишкіна з пенальті, тому останній відрізок поєдинку тримав суперників у напрузі. За п'ять хвилин до фінального свистка динамівці зуміли забити третій м'яч, який зняв питання про переможця: Шепелєв пробив у штангу, а Миколенко результативно зіграв на добиванні.

Через чотири дні "Динамо" знову переграло "Олександрію" - вже в рамках чвертьфіналу Кубка України (1:0).

16.07.2020. Favbet Ліга, 31-й тур. Київ, НСК "Олімпійський"

"Динамо" - "Зоря" 3:1

Голи: Циганков (14, 34), Сидорчук (16) - Громов (2)

"Динамо": Бущан - Кендзьора, Бурда (Попов, 70), Шабанов, Караваєв - Сидорчук (Кадірі, 76), Шепелєв (Шапаренко, 46), Буяльський, Циганков, де Пена - Вербич (Русин, 10).

Одним із ключових матчів усього сезону для "Динамо" став поєдинок із "Зорею", результат якого визначив долю срібних нагород чемпіонату України. Але підсумкова перемога далася киянам нелегко: початок поєдинку залишився за гостями. "Зоря" відкрила рахунок вже на 2-й хвилині після виходу Громова один на один із Бущаном, а ще через кілька хвилин поле через пошкодження довелося покинути Вербичу. Проте невдалий старт мобілізував динамівців, які незабаром не тільки зрівняли, а й повели в рахунку. За дві хвилини прекрасними голами відзначилися Віктор Циганков і Сергій Сидорчук, а асистував в обох моментах Віталій Буяльський. У першому таймі був забитий і третій м'яч динамівців, який записав на свій рахунок Циганков.

Однак перевага в два голи не розслабила "Динамо", Георгію Бущану й обороні нашої команди ще належало добряче попрацювати, адже "Зоря" йшла вперед великими силами та загрожувала воротам киян. Але до фінального свистка рахунок вже не змінився, незважаючи на моменти, створені обома командами. Вистояло "Динамо" і перед фінальним штурмом у виконанні "Зорі".

Три очки, здобуті у зустрічі з прямим конкурентом, зіграли для "біло-синіх" вирішальну роль: не дивлячись на поразку в заключній грі з "Колосом", наша команда завершила сезон на другій позиції в УПЛ і зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер