Товариський матч. «Динамо» (Київ) – «Вольфсбергер» (Австрія) – 8:0. Звіт про матч

Товариський матч. «Динамо» (Київ) – «Вольфсбергер» (Австрія) – 8:0. Звіт про матч

Триває підготовка «Динамо» до нового сезону на літніх навчально-тренувальних зборах в Австрії. У суботу, 8-го липня, наша команда провела другий контрольний матч. Нагадаємо, 5-го липня «біло-сині» перемогли «Динамо» (Бухарест) з рахунком 4:1. Цього разу суперником підопічних Мірчі Луческу стала австрійська команда «Вольфсбергер».

З перших хвилин динамівці взяли м’яч під свій контроль та розігрували різноманітні комбінації. І вже на 6-й хвилині вони повели у рахунку: після вдалої скидки від Царенка, Лєднєв прийняв і обробив м’яч та з лінії штрафного майданчика спрямував його повз воротаря, спіймавши його на протиході – 1:0. Одразу ж зі штрафного міг відзначитися Шапаренко, але влучив у стінку, а незабаром удар Кабаєва було заблоковано.

Динамівці володіли ініціативою та перевагою. Коли ж м’яч опинявся у суперника, кияни вчасно накривали опонентів, вступали у відбір та робили перехоплення. Добре проходив по флангу Малиш, неточного удару завдав Дубінчак.

Зазначимо, що через спекотну погоду арбітр робив паузу у кожному з таймів, щоб гравці обох команд могли попити води та освіжитися. Одразу після неї українці відзначилися вдруге: Лєднєв прорвався до штрафного майданчика, обіграв двох захисників та викотив м’яч Кабаєву, який набігав паралельним курсом та перебував у вигіднішому положенні. Владиславу залишилося несильним ударом переправити м’яч у сітку.

До свистка на перерву потенційно небезпечні моменти мали Рамадані та Царенко, але наших хлопців трохи підвела реалізація. Те саме стосується і удару Лєднєва – Богдан пробив вище воріт. Завершився тайм подачею від кутової позначки – австрійці змогли відбитися.

Щойно розпочався другий тайм, як динамівці відзначилися ще раз: після пасу Андрієвського головою забив Шепелєв. Також варто згадати моменти Беніто, Волошина та Кабаєва. А зовсім скоро Кабаєву таки вдалося оформити дубль: після багатоходової комбінації і передачі від Караваєва Владислав з відскоком від газону відправив м’яч у сітку.

Словом, гра переважно проходила на чужій половині поля, а моменти біля воріт австрійців виникали регулярно і так само регулярно вони втілювалися у забиті м’ячі. Втім, протягом певного часу поблизу власного штрафного майданчика суперники намагалися діяти надійно, блокуючи простріли Яцика на Волошина. Але і вони не змогли нейтралізувати чергову результативну атаку киян, коли Беніто, отримавши пас від Волошина, здорово пробив під поперечину майже з лінії воротарського майданчика.

Наша команда продовжувала іти вперед до самого фінального свистка, і уболівальники, серед яких було чимало українців, побачили ще три забитих м’ячі. Спочатку Караваєв віддав хороший пас у напрямку Буяльського, той пропустив м’яч далі на Ярмоленка і Андрій з близької відстані вразив володіння «Вольфсбергера», відзначивши чудовим голом своє повернення до «Динамо».

Через хвилину Ярмоленко вже виступив у ролі асистента: Буяльський обігрався із ним, Андрій повернув йому м’яч, і Віталій без проблем переграв воротаря. А ефектну крапку у матчі поставив Беніто, оформивши дубль, а результативну передачу йому віддав той же Ярмоленко.

Тож, 8:0 – друга упевнена перемога «Динамо» на тренувальному зборі в Австрії. Наступний спаринг «біло-сині» проведуть 12 липня проти швейцарської команди «Янг Бойз».

Товариський матч

08.07.2023. Стадіон Jacques Lemans Arena

«Динамо» (Київ) – «Вольфсбергер» (Австрія) – 8:0 (2:0)

«Динамо»: 51. Моргун (74. Ігнатенко, 65), 44. Дубінчак (20. Караваєв, 46), 23. Малиш (24. Тимчик, 70), 3. Боль (40. Біловар, 46), 25. Дячук (4. Попов, 46), 14. Яцик (29. Буяльський, 70), 37. Царенко (18. Андрієвський, 46), 7. Кабаєв (21. Ярмоленко, 70), 10. Шапаренко (к) (8. Шепелєв, 46), 70. Лєднєв (91. Волошин, 46), 92. Рамадані (77. Беніто, 46).

«Вольфсбергер» стартовий склад): 32. Мюллер, 2. Генсер, 4. Фрітцер, 5. Мухаремович, 6. Хайдіні, 7. Шарфеттер, 9. Карич, 10. Койзек, 12. Бруггер, 16. Їлмаз, 18. Тяллер.

Голи: Лєднєв (6), Кабаєв (26, 59), Шепелєв (46), Беніто (68, 90), Ярмоленко (87), Буяльський (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер