Товариський матч. «Динамо» - «Сарпсборг 08». Прев'ю

Товариський матч. «Динамо» - «Сарпсборг 08». Прев'ю

Свою історію клуб веде від «Спарти», створеної в 1928 році. У середині минулого століття команда кілька разів займала призові місця в чемпіонаті Норвегії, але з часом опустилась у нижчі дивізіони.

У 2000 році «Спарта» об'єдналася з іншими дрібними клубами з міста Сарпсборг та передмістя, щоб створити один, сильніший колектив. У 2007-му році до цього проекту приєднався головний суперник «Спарти» - клуб «Сарпсборг», об'єднавшись в одну команду. Щоб уболівальники «Сарпсборгу» не відвернулися від об'єднаного клубу, було прийнято рішення перейменуватися в «Сарпсборг 08». 08 - від 2008 року, який прийнято вважати новою датою народження.

Завдяки перерахованим вище маніпуляціям, у 2011 році клуб повернувся в еліту норвезького футболу, а з 2013-го повноцінно закріпився там. Сезон 2017 року «Сарпсборг 08» завершив на третьому місці, отримавши право наступного сезону представляти Норвегію в Лізі Європи. Також у 2015 та 2017 роках клуб потрапляв до фіналу національного Кубка і двічі там програвав.

Головною ударною силою є 28-річний датчанин Патрік Мортенсен. У минулому чемпіонаті він забив 12 м'ячів і став п'ятим у списку бомбардирів ліги. В іншому ж, гучних імен у складі «Сарпсборг 08» немає.

Головний тренер - норвезький фахівець Гейр Бакке, який очолює клуб із 2015 року і саме з його ім'ям пов'язані останні успіхи.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер