”Трабзонспор” – “Динамо”. Післяматчева прес-конференція

”Трабзонспор” – “Динамо”. Післяматчева прес-конференція

На традиційній післяматчевій зустрічі з журналістами керманич “Динамо” Йожеф Сабо не дав волю емоціям, доволі стримано прокоментувавши перипетії поєдинку:

-Приємно обіграти на виїзді “Трабзонспор”, якого вважаю сильним суперником. Це було не так легко зробити. Гра складалась з двох зовсім різних по змісту таймів. За це треба “дякувати” арбітру, який залишив нас удесятьох на другу 45-хвилинку. Нам довелось замінити одного з нападників, який пресингував оборону суперника, на гравця лінії захисту.

Наприкінці матчу хлопці втомилися і зосередилися виключно на захисті власних воріт. На щастя, нам вдалось відстояти рахунок, який нас повністю влаштовував.

-Динамівці результативно використали стандартні положення. Це входило у план на гру?
-За два тижні, які я очолюю команду, багато уваги приділялось відпрацюванню “стандартів”. Сьогодні у світовому футболу після розіграшів кутових і штрафних забивається більшість голів. Окрім того, особливу увагу акцентували на тактиці гри.

-Чи спроможний нинішній склад “Динамо” так битися у кожному матчі Ліги чемпіонів?
-Треба не битися, а грати в футбол. Сьогодні другий тайм ми “витягнули”, але перший тайм грали. І не погано грали. Хочу сказати велике спасибі хлопцям, які, не дивлячись на величезну втому, знайшли в собі сили відстояти до фінального свистка.

-Ваш колега Зія Доган поскаржився на поганий стан поля...
-Для обох команд воно було однаковим. Просто на передматчевій установці я детально розповів хлопцям, як треба грати в таку погоду.

* * *

Наставник “Трабзонспору” Зія Доган ще півтори години тому думками був в Лізі чемпіонів. Тепер мрія тренера відкладається як мінімум на наступний сезон:

-Не можу сказати, що нас погубила зайва самовпевненість. Ми чудово знали силу суперника і розуміли, що легкої прогулянки на “Авні Акер” бути не може. Я неодноразово попереджував про це гравців, але, мабуть, мої слова вони так і не сприйняли. У вирішальний момент їм просто не висталило досвіду “додавити” суперника.

Два швидкі голи вивели нас з рівноваги на весь перший тайм. Хлопці так і не налагодили присутній атакуючий ритм гри, продовжуючи створювати багато помилок в обороні. Наприкінці матчу ми були дуже близькі до взяття воріт, але Фортуна відвернулася від нас. Також через мокре поле у підопічних був дуже високий відсоток браку.

Готуючись до гри, я переглянув записи останніх 5-6 ігор за участю “Динамо”. Побачив гарну фізичну готовність футболістів та постійні варіації стартового складу, що говорить про велику кількість рівноцінних гравців.

У першому таймі, збираючись посилити напад, я випустив Яттару. Знав, що у Ібрагима не до кінця залікована травма, однак вирішив ризикнути. Як виявилося, нічого гарного з цього не вийшло…

Ми програли, однак єврокубковий похід на цьому не закінчується. Нас очікують не менш відповідальні баталії в Кубку УЄФА, а “Динамо” хочу побажати успішних виступів у Лізі чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер