Трансферне літо-2010. Підсумки

Трансферне літо-2010. Підсумки

ФК «Динамо» (Київ) звично активно провело трансферну кампанію нинішнім літом. Керівництво клубу підписувало контракти з новими футболістами, а ті хлопці, які з різних причин не проходили до основного складу, отримували можливість спробувати свої сили в інших командах.

Першим придбанням під час трансферного «вікна» став 20-річний півзахисник Факундо Бертольйо. Варто відзначити, що перед прибуттям до Києва аргентинець встиг дебютувати в національній команді, і відразу відзначився двома забитими м’ячами. Буквально перед відльотом на учбово-тренувальний збір футболістом «Динамо» став македонець Горан Попов. 25-річний захисник має скласти конкуренцію на лівому фланзі оборони для Несмачного та Ель Каддурі.

Уже впродовж чемпіонату до команди приєдналися ще троє футболістів. Нападник «Сантоса» Андре, вигравши зі своєю командою Кубок Бразилії, приєднався до «Динамо», з яким заздалегідь було підписано контракт, на початку серпня. Так само, як і Бертольйо, перед приїздом до Києва Андре дебютував у складі національної збірної своєї країни. Також до «Динамо» повернувся співвітчизник Андре – нападник Гільєрме, який виступав останній рік в оренді в московському ЦСКА. Ще одним «поверненцем» став Шахір Бельгазуані, який повернувся із французького «Туру». Останнім за хронологією новачком «Динамо» став воротар Максим Коваль. Юний голкіпер завдяки виступам у запорізькому «Металургу» зарекомендував себе з найкращого боку, у тому числі й у матчах проти «Динамо», тому запрошення від самого титулованого клубу України виглядає цілком логічним.

Троє футболістів «Динамо» перейшли до інших клубів на постійній основі. Захисник Олександр Романчук, який грав на правах оренди в «Арсеналі», підписав контракт із харківським «Металістом», а півзахисник Микола Морозюк, який у попередньому сезоні виступав за «Оболонь» та «Кривбас», став гравцем донецького «Металурга». Угорець Балаж Фаркаш, у сезоні 2009/2010 орендований «Фехерваром», продовжить кар’єру в себе на батьківщині – в «Дебрецені».

Ціла група гравців, контракти яких належать «Динамо», будуть виступати на правах оренди у складі українських та зарубіжних клубів. Захисник Пап Діакате нинішній сезон проведе у складі учасника Ліги чемпіонів – французького «Ліона». Нападник Андрій Воронков продовжить виступи у «Кривбасі», де йому компанію складе півзахисник Кирило Петров. Захисники Андрій Фартушняк та Артем Бутенін виступатимуть за новачків Прем’єр-ліги, «Севастополь» та луцьку «Волинь» відповідно, а півзахисник Дмитро Єременко – у запорізькому «Металургу». Продовжить виступати в себе на батьківщині і бразилець Карлос Корреа – у попередньому сезоні півзахисник виступав в «Атлетико Мінейро», а тепер захищатиме кольори «Фламенго».

Сталися зміни й у тренерському штабі молодіжної команди та «Динамо-2». Юрій Калитвинцев за обопільною згодою звільнений від своїх обов’язків у другій команді «Динамо» і зосередився на роботі в національній збірній України, в якій з нещодавнього часу виконує обов’язки головного тренера. Разом із Геннадієм Литовченком у «Динамо-2» працюватиме Сергій Ребров, який поєднуватиме свою нову посаду з роботою в національній збірній, а місце асистента Володимира Мунтяна в молодіжній команді «Динамо» зайняв Валентин Белькевич.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер