Тренер «Динамо-U14» Юрій ЛЕНЬ: «Для нас суперник No.1 – «Шахтар»

Тренер «Динамо-U14» Юрій ЛЕНЬ: «Для нас суперник No.1 – «Шахтар»

У попередньому чемпіонаті чотирнадцятирічні динамівці фінішували на другому місці. Тепер підопічні Юрія Леня мають намір піднятися сходинкою вище, про що тренер розповів перед від’їздом команди до Сваляви.

- Юрію Олександровичу, в якому стані команда підійшла до фіналу ДЮФЛУ?

- У середині червня ми провели в таборі в Кончі-Заспі восьмиденний збір. Там чудові умови для роботи та відпочинку. Хлопці купалися в озері, грали в теніс, настільний футбол. Щодня проводили тренування на хороших полях. Сподіваюся, цей збір піде нам на користь, згуртує команду.

- Чи всі хлопці здорові, у турнірі візьмуть участь усі найсильніші гравці цього віку?

- У Дмитра Реброва є проблеми з меніском, ось уже місяць як він лікується. Не поїде на турнір Євген Задерейко. У нього підвищений тиск, імовірно, це вікове. На останньому тренуванні тріщину великого пальця ноги отримав наш основний центральний захисник Олександр Борш. Всі інші живі-здорові. Сподіваюся, перед самим виїздом до Сваляви батьки не «порадують» мене, що в когось із хлопців піднялася температура, або виникла якась інша проблема.

- Для хлопців фінал ДЮФЛУ буде першим турніром такого рівня. Чи є хвилювання?

- Авжеж, але нічого поганого в цьому не бачу. От тільки коли гравець виходить на поле, його емоції мають зникати. Залишаєшся ти і суперник, а всі думки спрямовані лише на прийняття вірних рішень в ігрових ситуаціях.

- Що скажете про суперників, кого вважаєте своїм головним конкурентом?

- Безперечно, головний із них – донецький «Шахтар». В останньому сезоні ми зустрічалися двічі. На турнірі в Дніпропетровську поступилися 1:2, а потім перемогли 1:0. Донеччани добре збалансовані, підготовлені тактично й технічно. «Шахтар» тримає рівень, для нас він конкурент № 1. Не варто також скидати з рахунків львівські УФК та «Карпати», харківський «Металіст». Кожна з команд може здивувати. До того ж, у наших суперників є практика брати в якості підсилення хлопців із інших команд, які не потрапили до фіналу ДЮФЛУ.

- ДЮФЛУ – відмінне поле для роботи селекціонерів. Чи збираєтеся дивитися за кимось із гравців суперника для «Динамо»?

- У футбольній школі «Динамо» є селекційна служба, представники якої будуть працювати на турнірі. Плюс, найкращих гравців практично всіх команд ми добре знаємо.

- Регламент турніру такий, що навіть єдина помилка може позбавити шансів фінішувати в групі на першому місці. Це додає відповідальністі?

- Так і є, півфіналів у цьому віці немає, переможці груп безпосередньо виходять до фіналу. Ми не маємо права на помилку. Потрібно розраховувати лише на себе, постійно про це повторюємо хлопцям. За той час, який я працюю з ними, намагався прищепити комбінаційний, в хорошому сенсі цього слова, агресивний футбол. Безкомпромісний, із нав'язуванням супернику боротьби. Тепер потрібно показати, над чим ми такий тривалий час працювали.

- У трійці найкращих бомбардирів Групи 1 вищої ліги відразу двоє динамівців – Іван Михайленко та Денис Янаков. Наскільки гра команди залежить від цих виконавців?

- У футболі «один у полі не воїн», тому не можу сказати, що гра в атаці залежить саме від них. Так, вони наші бомбардири, але ми ніколи не будували гру з розрахунком виключно на їхні найкращі якості. Хлопці завершували атаки, які починалися всією командою.

- Чи буде в «Динамо» підтримка на стадіонах Закарпатської області?

- Сподіваюся на це. У мене в Сваляві мешкають друзі, вони мають прийти на трибуни. Знаю, батьки наших хлопців збиралися приїхати на матчі. Вони багато років займалися футболом, і ось для них настав перший чемпіонат України. Підтримка глядачів важлива, але мені здається, ще важливіше, щоб хлопці один одного підтримували на полі. Це одна із запорук успіху у футболі.

- Своїм підопічним завдання на турнір уже оголосили?

- Вони багато років грають за «Динамо» й усе розуміють. Керівництво школи поставило перед усіма групами одну задачу. Ми представляємо великий клуб, «Динамо» (Київ), і цілі в нас найвищі.

Розклад матчів «Динамо» в ДЮФЛУ (U-14)

Група «Б»: «ДИНАМО» (Київ), «Шахтар» (Донецьк), «Металург» (Запоріжжя), «Карпати» (Львів).

Всі три матчі групи «біло-сині» проведуть у місті Свалява. Фінал та матч за 3-є місце відбудуться в селі Поляна, яке знаходиться в 10 км від Сваляви.

25.06.2013. «Динамо» – «Карпати». м. Свалява. Початок о 09:30

26.06.2013. «Динамо» – «Шахтар». м. Свалява. Початок о 11:00

28.06.2013. «Металург» – «Динамо». м. Свалява. Початок о 11:00

29.06.2013. 4Б – 4А. м. Свалява. Початок о 09:00.

29.06.2013. 3А – 3Б. м. Свалява. Початок о 10:30.

29.06.2013. 2Б – 2А. с. Поляна. Початок о 10:00

29.06.2013. 1А – 1Б. с. Поляна. Початок о 11:30 (відповідно до регламенту, всі матчі цієї вікової категорії тривають по 60 хвилин).

Заявка «Динамо» на фінал ДЮФЛУ (U-14)

Воротарі: Владислав Кучерук, Владислав Петрусь;

Захисники: Дмитро Наскрипняк, Віталій Миколенко, Ярослав Рибачук, Гліб Хрущов;

Півзахисники:
Роман Голенко, Кирило Дришлюк, Едуард Сарапій, Андрій Стрижак, Олексій Хахльов, Вадим Червак;

Нападники: Іван Михайленко, Денис Янаков, Владислав Демчук, Максим Куліш, Іван Петренко, Олександр Яцюченко;

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер