Тренер легенди, тренер-легенда

Тренер легенди, тренер-легенда

У суботу 24-го вересня на 80-у році пішов з життя заслужений тренер України Олександр Васильович Леонідов.

Ветеран Великої Вітчизняної війни Олександр Леонідов у післявоєнні роки успішно грав у футбол і був помічений у командах спочатку Окружного Дому офіцерів (Рига), а згодом і київського „Локомотиву”. Нове для себе покликання Олександр Васильович знайшов, коли тренувати київське „Динамо” розпочав В”ячеслав Солов”йов. Саме він наприкінці 50-х доручив досвідченому футболісту очолити дитячу школу „Динамо”. У ній Олександр Леонідов проробив чотири десятиріччя.

Дитячий тренер – професія від Богу. Чимало його вихованців виступали за найкращі команди СРСР, для тисячів хлопчаків він був другом, батьком та футбольним наставником в одному обличчі. А в одному з них він розгледів особливий талант. І виявився правий: Олег Блохін став неперевершеним бомбардиром „Динамо” за всю історію клубу, у 1975 році був визнаний найкращим футболістом Європи та лауреатом „Золотого м”яча”.

Прощання з Олександром Леонідовим відбудеться 27 вересня, о 13.00 на стадіоні „Динамо” ім..Валерія Лобановського. Похоронять Олександра Васильовича на Байковому кладовищі м.Києва.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер