Тренування під пильним поглядом журналістів

Тренування під пильним поглядом журналістів

В середу на базі ФК «Динамо» в Конча-Заспі пройшло перше відкрите тренування за нового наставника Валерія Газзаєва. В занятті взяли участь 18 футболістів – 16 польових гравців і два воротарі.

Воротарі:
Шовковський, Загладько.

Захисники: Бетао, Несмачний, Мандзюк, Хачеріді, Ель Каддурі.

Півзахисники: Вукоєвич, Гусєв, Гіоане, Нінкович, Суарес, Єременко, Корреа

Нападники:
Мілевський, Гільєрме, Ярмоленко, Зозуля.

Окрім травмованих футболістів, у першу чергу, кинулася в очі відсутність в основній групі Сергія Кравченко. Як з’ясувалося, у півзахисника виникли проблеми зі шлунком. До вечірнього тренування Сергій мав приступити разом з усіма.

Не побачили журналісти й італійського тренера з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні, який, нагадаємо, повернувся на батьківщину. Також був відсутній Олександр Рибка, який отримав ушкодження зв’язок гомілкостопного суглобу. Тому з молодіжної команди було викликано молодого голкіпера Романа Загладька, який, за словами Газзаєва, буде запасним воротарем на найближчому матчі з «Таврією». Повернення ж до основної групи Станіслава Богуша очікується до кінця тижня.

Також порадувало повернення до загальної групи захисника Андрія Несмачного, який практично повністю відновився після вивиху плечового суглобу. Першу половину тренування Андрій працював нарівні з усіма, а потім на іншій половині поля самостійно виконував бігові вправи, спрямовані на поліпшення його функціонального стану.

Найбільшою ж несподіванкою, напевно, стала поява в лавах першої команди молодого болівійського півзахисника Дієго Суареса, який виступав за другу динамівську команду. Суаресу лише 16 років, але, очевидно, Газзаєв вирішив дати йому можливість набратися досвіду за допомогою тренувань з основним складом. А, можливо, і надасть шанс дебютувати в прем’єр-лізі в одному з найближчих матчів.

Що стосується власне заняття, воно тривало близько півтори години, і було доволі насиченим. Валерій Газзаєв керував тренуванням особисто, нікому не дозволяючи розслаблятися. Спочатку футболісти поділилися на кілька груп для гри в «квадрат», потім почалися виснажливі вправи на фізичну готовність, після чого – приємніші ігрові серії на половину поля. «Зелені» із перемінним успіхом грали проти «помаранчевих». Валерій Георгійович розташувався біля воріт однієї з команд, раз по раз керуючи діями своїх футболістів. Частіше вказував на помилки і говорив, що й як потрібно правильно робити, але іноді й підбадьорював футболістів за особливо вдалу дію.

Закінчилося тренування так званим «схрещуванням», коли троє футболістів, переміщуючись по діагоналі, пробігають половину поля, передаючи один одному м’яча, а в безпосередній близькості від воріт йде навіс із флангу та удар по воротах одного з них. Тут Валерій Георгійович вимагав від гравців не тільки правильного виконання переміщень і навісу, але й точного удару по воротах. А перш ніж залишити тренувальне поле, динамівці відпрацьовували удари з-за меж штрафного майданчика. Шовковському і Загладьку довелося неабияк попрацювати, відбиваючи потужні удари польових гравців. На базу ж усі футболісти поверталися у футболках, повністю мокрих від поту.

Дивіться фотогалерею "Тренування на базі в Конча-Заспі"

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер