Тренування, на яких цікаво та весело

Тренування, на яких цікаво та весело

Позаду перші п'ять тренувальних днів «Динамо» на зборі в Ізраїлі. Усі вони пройшли за схожим графіком, що включає два тренування, заняття у тренажерному залі, відновлювальні процедури. Із завтрашнього дня тренувальні будні розбавлять контрольні матчі, яких до 30 січня «Динамо» проведе цілих п'ять.

Перший із них відбудеться із «Бней Ейлат» 21 січня в місті Ейлат на полі спорткомплексу «Санрайз». Тут же динамівці проводять свої тренування. Приємно, що на повну силу, без яких-небудь обмежень, працює Андрій Шевченко.

- Погода хороша, настрій відмінний, тренування проходять цікаво та весело, – розповів Андрій. – У вільний від них час купаємося в морі, що допомагає відновлювати сили. Отже все гаразд.

- Які особливості тренувального процесу в Юрія Сьоміна?

- Багато ігрових вправ. Певну частину тренування проводимо з Пінколіні, це в основному бігова та функціональна підготовка. А всю решту часу займаємося тактико-технічною роботою. В основному це ігри – десять на десять, одинадцять на одинадцять, чотири на чотири. Усе проходить дуже цікаво.

- У чому полягала одна з ігрових вправ –
гра двох команд на четверо воріт?

- У тому, що потрібно швидко змінювати напрями атак. Це більше для нападників, їм потрібно постійно «сидіти» на ударах. Для оборони теж саме: потрібно синхронізувати дії, правильно переміщуючись закривати зони, підстраховувати один одного.

- Майже всі тренування закінчуються двохсторонками. Виходить, спочатку тактичні й технічні елементи відпрацьовуються, а потім утілюються на практиці?

- Так, будь-які вправи потрібно закріплювати у двохсторонніх іграх, чи в контрольних поєдинках.

У суботу в Ізраїлі шаббат, сьомий день тижня, в який Тора наказує втриматися від роботи. Немов за замовленням, під місцевий календар підлаштувався робочий графік команди Юрія Сьоміна. Після п'яти тренувальних днів і контрольної гри динамівці отримали довгоочікуваний день відпочинку. Використовувати його кожен може на власний розсуд. Для всіх охочих організована поїздка до древнього міста Петра, розташованого в сусідній Йорданії, у ста кілометрах від Ейлата.

Ті, хто не захоче вирушити в досить стомливу подорож, зможуть добре відпочити в готелі, на морі, чи прогулятися красивою набережною.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер