Третій день «Динамо» в Альпах

Третій день «Динамо» в Альпах

По дорозі на поле здалося, що погода вирішила зглянутися над футболістами, невеликими хмарами захистивши їх від палючого сонця, але, покружлявши навколо гірських вершин, хмари, а разом із ними й рятівна тінь, зникли в невідомому напрямку.

Цуріков vs Калитвинцев

І ось, традиційно розпочавши з розминки та легкої пробіжки, на футболістів чекало непросте «особливе» випробування
біп-тест або, як його ще називають, тест йо-йо. Вправа нагадує інтервальний біг на короткі дистанції, який, напевно, кожен із нас здавав як один із нормативів у шкільні роки.

Всі польові гравці бігали між двох фішок, розташованих між собою на відстані 20 метрів. Спочатку легким підтюпцем, а зі збільшенням швидкості на 0,5 км на хвилину, перейшли й на біг. Майже півроку тому в аналогічній вправі на першому зборі в Іспанії впевнену «перемогу», якщо її можна так назвати, здобув екс-легкоатлет Євген Селін. Слідом за ним найбільш витривалими виявилися Андрій Цуріков та Віталій Гемега. З цієї трійки в понеділковому тесті брав участь лише Цуріков і підходив до цієї вправи як один із претендентів на перемогу. Покладені надії Андрій виправдав, але все ж пальму першості йому довелося розділити із ще одним талановитим динамівцем Владиславом Калитвинцевим.

Босоніж... за порадою Блохіна

Попрацювавши над передачами та контролем м'яча у двосторонці 8х8 поперек поля, потім було проведено фартлек (різновид інтервального циклічного тренування). Скориставшись порадою Олега Володимировича, більшість динамівців зняли взуття, пробігши босоніж зеленою травою весь фартлек.

На ранкове тренування цього разу на поле вирушили лише тренери воротарів та три голкіпери. Можна привітати з одужанням і Георгія Бущана, який, нарешті, приступив до повноцінної роботи на зборах, чому й він, безперечно, дуже радий.

У цей же час інші футболісти, в тому числі й Олег Блохін та його помічники, знову займалися у тренажерній залі, розділившись на дві групи. Перші працювали з Віталієм Кулибою безпосередньо на тренажерах, а другі під керівництвом Сергія Реброва виконували вправи гімнастичного комплексу. І навпаки.

Олег Блохін, зайнявши місце на велотренажері, був явно стурбований деталями регламенту майбутнього турніру за участю «Динамо», «Спартака», «Шахтаря» та «Зеніта». Особливо тренера «біло-синіх» турбували пункти, що стосуються замін. Паралельно з обговоренням цієї теми, навколо Блохіна бігав один із менеджерів готелю «Інтеральпен», тримаючи в руках значних розмірів фотоапарат. І ось, набравшись сміливості, чоловік поцікавився в Олега Володимировича, чи може він сфотографувати уславленого футболіста та тренера для архіву готелю. Звичайно ж, наставник «біло-синіх» заперечувати не став, але клубним ЗМІ «Динамо», які спостерігали за цією ситуацією з боку, він по секрету зізнався, що своїм периферичним зором помітив цю людину вже давно й до її прохання був готовий.

Під пильним контролем велосипедиста Реброва

Далі за планами в наших хлопців була пробіжка альпійським лісом, який оточує «Інтеральпен» з усіх боків. І якщо на чолі колони перебував тренер із фізпідготовки, то
останнім на велосипеді їхав Сергій Ребров, час від часу підганяючи тих, хто відставав і навіть, за необхідності, вказуючи напрямок.

Вдосталь набігавшись та надихавшись гірським повітрям, футболісти повернулися до готелю. Тепер гравцям варто як слід відпочити, адже на вечір призначене ще одне тренування, початок якого о 18:00 за київським часом.

У вівторок у Олега Блохіна на зборі стане на одного футболіста більше
о 14:20 за київським часом очікується приліт бразильця Дуду.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер