Третій невдалий фінал

Третій невдалий фінал

За час виступів у розіграші Кубка СРСР і України «Динамо» 21 раз виходило в фінал турніру. У 18 випадках київські футболісти виявлялись сильнішими за опонентів, урочисто піднімаючи над головою престижний трофей, і лише тричі поступались.

Перша невдача спіткала киян 10 жовтня 1973 року. У Москві «Динамо» поступилось єреванському «Арарату» 1:2. Спочатку Колотов з пенальті відкрив рахунок, а потім Іштоян двома точними ударами приніс перемогу вірменській команді. Після поразки у відставку був відправлений тренер Олександр Севидов, а очолив динамівців 35-річний Валерій Лобановський. За Валерія Васильовича «Динамо» брало участь у дев’яти кубкових фіналах і в усіх перемагало! Шість (!) разів було завойовано Кубок СРСР, тричі – Кубок України!

Наступна поразка в фіналі Кубка сталась через тринадцять днів після смерті Лобановського, 26 травня 2002 року. Динамівці щ не прийшли в себе від втрати наставника і поступились «Шахтарю» 2:3. На голи Белькевича і Шацьких гірняки відповіли ударами Попова, Ателькіна і Вороб’я.

Утретє «Динамо» поступилось у вирішальній зустрічі 7 травня 2008 року. «Шахтар» переміг киян 2:0, забравши позолочений трофей до Донецька.

Статистика свідчить, що із невдачі в фіналі вміють робити висновки. Сподіватимемось, після прикрої поразки в Харкові в історії столичного клубу знову настане яскравий період, сповнений перемогами як на внутрішній, так і на міжнародній аренах.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер