«Три чверті століття». Лист уболівальників «Динамо» (Бухарест) фанатам «Динамо» (Київ)

«Три чверті століття». Лист уболівальників «Динамо» (Бухарест) фанатам «Динамо» (Київ)

Для «Динамо» (Бухарест) Мірча Луческу є знаковою фігурою, що користується величезною повагою на батьківщині. Він завоював із динамівцями 8 чемпіонських титулів та 3 національних Кубки в якості гравця та тренера.

Лист уболівальники румунського «Динамо» написали до 75-річчя наставника, так і назвавши його «Три чверті століття».

***

Три чверті століття

І ми додаємо четверту чверть, яка належить Мірчі Луческу. Саме він запровадив КОМП'ЮТЕРНИЙ ПІДХІД задовго до того, як це стало повсюдною реальністю у футболі.

Усі думають, що про Мірчу Луческу вже все сказано. Насправді, про нього сказано мало. Ось невелика частина з маловідомого:

- З 1991 до 1996 року він очолював «Брешію». Команда з Ломбардії відродилася завдяки роботі до сьомого поту та натхненню, що були отримані від Луческу.

- Він зібрав навколо себе команду фахівців, які створили програму, що можна було назвати «Усе, що ви хотіли би знати про футбол, але боялися запитати».

- Чотири фахівці, яких запросив на роботу Луческу, збирали значний обсяг інформації та всілякі дані з матчів суперників, немов під мікроскопом аналізуючи кожного гравця, як їхні індивідуальні, так і командні дії.

Кожен пас, кожен рух на полі, кожна дія отримували різні оцінки залежно від напрямку та ефективності:

- паси ділилися на вертикальний, довгий, горизонтальний, помилковий, короткий, корисний, пас назад, останній

- відбір, прискорення, штрафні удари, удари, фоли, зміна напрямку атаки...

Загалом 47 різних видів дій у 50-ти різних зонах ігрового поля.

Перед кожним матчем у розпорядженні Луческу була така кількість інформації про суперника, якої не мав жоден інший тренер.

Ми хотіли би поділитися своїми думками з ультрас київського «Динамо»:

Те, як ви підтримуєте команду, гідно поваги! Так само, як і ми. Крім того, і ви, і ми є «динамівцями». Ми теж знаємо ціну принципового суперництва.

Але знайте, Мірча Луческу заслуговує на те, щоб його цінували та поважали. Протягом багатьох років [його роботи] в Україні домінувало не суперництво, а цінність футболу.

Дорожіть Луческу, а якщо не будете, то віддайте його назад нам! У Києві або Бухаресті, наше «Динамо» потребує його, як сонячного світла!

ЖИВІТЬ ВІЧНО, МІРЧА! Ваше ім'я залишиться у футболі назавжди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер