Троє динамівців допомогли Україні здолати Білорусь (+ ВІДЕО)

Троє динамівців допомогли Україні здолати Білорусь (+ ВІДЕО)

Суперником нашої команди у другому відбірковому матчі Євро-2016 була місцева національна команда, яка недорахувалася у своїх лавах знаменитого півзахисника Олександра Глєба (грає зараз у турецькому «Кон'яспорі»), не викликаного до команди з тренерських міркувань, та забивного нападника БАТЕ Віталія Родіонова.

Але повернемося на арену, про яку хочеться розповісти окремо. Влітку 2010 року архітектори Шпела Видечник та Рок Оман завершили роботу над проектом нової споруди. Проект словенських фахівців виявився унікальним. Це суто футбольний стадіон, розрахований на 12,548 глядачів, який відповідає вимогам четвертої категорії УЄФА та дозволяє проводити в Борисові не лише поєдинки кваліфікаційних стадій єврокубків, але й зустрічі групового етапу та плей-оф Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

3 травня 2014 року відбулося офіційне відкриття «Борисов-Арени», на якій тепер проводить свої матчі й національна збірна Білорусі.

Звітна гра стала для збірної України четвертою проти білорусів на їхньому полі. Усі три попередні проходили у столиці наших сусідів, Мінську, на стадіоні «Динамо», й двічі завершувалися внічию (1:1 та 0:0), а одна гра у відборі на ЧС-2002 завдяки дублю Андрія Шевченка принесла успіх нашій збірній.

Наставник господарів Георгій Кондратьєв зробив ставку в стартовому складі на футболістів, які грають у Росії. Таких виявилося відразу шестеро: воротар Юрій Жевнов («Торпедо», Москва), захисники Сергій Баланович («Амкар»), Олександр Мартинович («Краснодар») та Дмитро Верховцов («Уфа»), півзахисник Станіслав Драгун («Крила Рад») та нападник, капітан команди Тимофій Калачов («Ростов»). Враховуючи, що Сергій Кривець зараз захищає кольори французького «Метца», отримуємо склад, в якому знайшлося місце лише для чотирьох футболістів, які грають у чемпіонаті Білорусі.

Зовсім інша справа була з нашою командою, в якої до числа перших 11-ти потрапили виключно майстри з вітчизняної Прем'єр-ліги.

Перший тайм пройшов за рівної боротьби. Українці краще контролювали м'яча, а білоруси, в свою чергу, бездоганно грали в обороні, де високі захисники не програли жодної повітряної дуелі. Обмінялися сторони й небезпечними моментами, причому після кутових. В нашій команді, випередивши всіх, небезпечного удару завдав, не влучивши в площину воріт, Зозуля, а «постріл» Филипенка відбив П'ятов.

У другій половині сюжет гри майже не змінився, поки на 82-й хвилині після прострілу Коноплянки не зрізав м'яча у свої ворота Мартинович.

Ще один гол у ворота команди Кондратьєва забив на останніх секундах матчу, вийшовши в другому таймі на заміну, динамівець та дебютант Сергій Сидорчук, якому м'яча, немов на блюдечку, викотив під удар Андрій Ярмоленко – 2:0!

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер