Троє динамівців у списках найкращих у світовому футболі всіх часів!

Троє динамівців у списках найкращих у світовому футболі всіх часів!

Опитавши топ майстрів пера провідних видань світу, які спеціалізуються на найпопулярнішій грі людства, включаючи такі як France Football, Kicker, Sky Sports, A Bola, La Stampa, Reuters, CNN було визначено символічну збірна світу всіх часів, а також найкращого тренера.

Отже, збірна світу, сформована з найвеличніших футболістів світу:

Воротар: Лев Яшин (СРСР).

Захисники: Кафу (Бразилія), Франц Беккенбауер (Німеччина), Боббі Мур (Англія), Паоло Мальдіні (Італія).

Півзахисники: Альфредо ді Стефано (Іспанія), Зінедін Зідан (Франція), Дієго Марадона (Аргентина), Йохан Кройфф (Нідерланди).

Нападники: Ліонель Мессі (Аргентина), Пеле (Бразилія).

Тренер: Алекс Фергюсон (Шотландія).

Також на сторінках World Soccer були опубліковані списки кандидатів до цієї збірної, до якої було включено відразу трьох представників київського «Динамо».

Серед найкращих наставників за всю історію футболу видатний тренер-новатор Валерій Лобановський посів сьоме місце, випередивши таких відомих фахівців, як Маріо Загало, Вісенте дель Боске, Сезар Луїс Менотті, Джованні Траппатоні, Білл Шенклі та багатьох інших.

Найрезультативніший форвард в історії «біло-синіх» Олег Блохін також посів сьоме місце, розділивши його з легендарним португальським голеадором Ейсебіо.

Окрім нинішнього наставника «Динамо», до цього списку найкращих форвардів світу було включено на 13-му місці й вихованця нашого клубу Андрія Шевченка.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер