Три з трьох

Три з трьох

У Маріуполі, якщо довіряти статистиці, динамівці показали вражаючу ефективність своїх атак – три удари у стулку воріт перетворились у три голи. Але якість гри знову залишила питання.

Перш за все, це стосується початку другого тайму. Якщо до перерви захист гостей спрацював на відмінно (фактично, в «Іллічівця» у перші 45 хвилин не було жодного моменту), то відразу з початком другої половини кияни дозволили підопічним Івана Балана нанести два удари з небезпечних позицій. Як результат – спочатку м'яч потрапив у «дев'ятку» після «пострілу» Цихмейструка, а потім приблизно із тієї ж точки результативно пробив Краснопьоров.

За результатами ж першого тайму шанси «Іллічівця» хоча б на нічию були мізерними. При всій повазі до маріупольської команди важко було повірити, що один із аутсайдерів національного чемпіонату зможе відіграти у «біло-синіх» два м'ячі. Особливо враховуючи, що до цього моментів у них не було. Але трапилось те, що трапилось. Чи стало це несподіванкою для гостей? Судячи з усього, ще й якою! Після другого пропущеного м'яча динамівці перебували наче у стані шоку. Принаймні, так здавалось із сторони.

Чи було у лідера чемпіонату багато можливостей для того, щоб забити переможний м'яч? У тому то й справа, що моменти підопічні Анатолія Дем'яненка практично не створювали. Непогано один раз бив Гусєв, із вигідної позиції промахнувся Клебер (у цьому моменті не можна не відмітити відмінний пас Шацьких). Ось, власне кажучи, і все!

Динамівці атакували багато, але досить одноманітно. І якщо у першому таймі декілька разів проходили нестандартні ходи від півзахисту «біло-синіх» (згадаємо, як забивався другий м'яч, а саме який пас на Несмачного видав Михалик), то при справжньому штурмі воріт «Іллічівця» усе було просто та передбачувано.

Але в результаті саме цей звичайнісінький тиск і приніс результат. Черговий навіс у штрафну Шуховцева, Юссуф на «другому поверсі» перескочив двох захисників та скинув м'яч у воротарську. Там Родріго, що випередив кіпера після подачі кутового на 17-й хвилині, повторив свій подвиг на зразок першого тайму. Лише цього разу бразилець забив ногою. Що ж, ще на зимових зборах Родріго демонстрував достойну результативність, та й взагалі за останні роки саме його можна вважати найнебезпечнішим динамівським захисником в атаці. Можливо, і справді перевести на позицію нападаючого? :)

Ради справедливості також зауважимо, що у господарів теж у атаці нічого цікавого не спостерігалось. Окрім двох несподіваних ударів за межами штрафної приазовська команда нічого особливого в плані конструктиву не продемонструвала. Але для результативної нічиї маріупольцям не вистачало, у плані часу, найменшого.

Із останніх подій футбольного та навколофутбольного змісту можна виділити появу на лаві запасних сенегальського форварда Демба Туре, третій вихід у матчах України Балажа Фаркаша та відсутність через незначну травму Сергія Реброва.

Дивіться фотогалерею матчу


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер