Тридцять років чорнобильській трагедії

Тридцять років чорнобильській трагедії

З лихом завжди легше впоратися разом. Ця мудрість у черговий раз підтвердилася в наші дні. За старою традицією, започаткованою на початку 90-х, в заключні дні квітня в конференц-залі динамівського стадіону проходить зустріч керівництва клубу та футболістів із дітьми та їхніми батьками, доля яких розпорядилася опинитися в ті страшні дні в епіцентрі аварії. Цього разу поспілкуватися з ними прийшли віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, головний тренер Сергій Ребров, гравці команди Олександр Рибка та Сергій Сидорчук.

«Дійсно, минуло тридцять років із часу великої трагедії всього людства, а особливо для України, Білорусі та Росії, – звернувся до присутніх Григорій Суркіс. – Наша країна найбільше постраждала від цієї техногенної катастрофи. Ми більше двадцяти років зустрічаємося з вами, підтримуємо благодійні організації «Квіти Полину» та «Батьківщина». Дуже приємно сьогодні говорити, що наш зв'язок постійно підтримується, ми не забуваємо про вас – членів динамівської сім'ї. Дуже символічно, що ми зустрічаємося сьогодні, в річницю перемоги улюбленого клубу «Динамо» в Кубку Кубків у 1986 році. Дуже шкода, що на тлі тих подій радянська влада не змогла пояснити, навіщо було влаштовано парад на Хрещатику, різні святкування. У той час, коли люди мали сидіти вдома. Але це наша історія, прикро, що нас обманювали.

Усі дії київського «Динамо», й сьогодні, й двадцять років тому, зосереджені на забезпеченні підтримки дітей, які її потребують. І сьогодні динамівці разом із головним тренером прийшли до вас. Тепер в активі клубу 15 чемпіонських нагород у незалежній Україні, 13 нагород у СРСР. Я впевнений, через певний проміжок часу на емблемі «Динамо» з'явиться третя зірка, яка буде символізувати 30 звань чемпіона країни! Є дух переможців, властивий легендарному клубу, в якому грали, на мій погляд, великі гравці, який очолювали великі тренери.

І сьогодні цей дух у цьому залі представляє нове покоління – тренер Сергій Ребров, гравці Сергій Сидорчук та Олександр Рибка. Усі ці люди сьогодні стурбовані нашим спільним лихом. Лихом, що прийшло до ваших осель, до нашого спільного дому – України. Хочу всім нам побажати мужності й сили, щоб разом долати всі перешкоди. Упевнений, ви не сумніваєтеся, що ми завжди будемо разом із вами. Ми спілкуємося двічі на рік, наступна наша зустріч відбудеться перед Новим роком. Хочу всім вам побажати натхнення, здоров'я, щастя, а ми в усьому будемо вас підтримувати».

На зустріч прийшло більше ста дітей та їхніх батьків, які представляють благодійні організації «Квіти Полину» та «Батьківщина». Їхні керівники Роза Ластовенко та Олег Липкань в якості презентів за добре серце й невтомну допомогу чорнобильцям отримали з рук Григорія Суркіса динамівські футболки.

Далі до присутніх звернувся тренер 15-разових чемпіонів України, улюбленець футбольних уболівальників Сергій Ребров: «Завжди непросто приходити на такий захід, який, звичайно ж, складно назвати святом. Ніколи не відмовляюся від запрошення й розумію, наскільки складно людям, які пережили цю трагедію. Радий, що київське «Динамо» завжди підтримує людей, які постраждали від цієї страшної трагедії. Коли до мене звертаються, завжди допомагаю, чим можу, намагаюся прийти на допомогу дітям, які все це пережили».

Один із діточок, Мишко Третяк, здоров'я якого підірвав наслідок радіаційного викиду, спеціально до зустрічі своїми руками приготував для Сергія Станіславовича подарунок, який одразу ж і вручив. Можна зрозуміти щирі емоції наставника нашої команди...

Після завершення офіційної частини з рук почесних гостей дітлахам були вручено подарунки. А потім почалася автограф- та фотосесія, дружнє спілкування... Задоволені залишилися всі, а головне, отримавши величезний емоційний запал від спілкування з футбольними зірками, ніхто не відчував себе наодинці з лихом. У важку хвилину динамівці завжди прийдуть на допомогу!

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер