Трофей Кубка України прибув на Харківщину

Трофей Кубка України прибув на Харківщину

«На Харківщину повертається великий футбол. Я дуже вдячна президенту Федерації футболу України Андрію Павелку за те, що підписаний у 2016 році меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та ФФУ дає змогу підтримувати та розвивати харківський футбол. Ми маємо один із найкращих та найпотужніших стадіонів в Україні, який має можливість приймати матчі європейського рівня та, звісно, фінал Кубка України з футболу. Я надзвичайно задоволена тим, що вболівальники не лише з нашого регіону, але й з усієї України зможуть насолодитися фіналом між двома найсильнішими командами – «Динамо» та «Шахтарем» – та отримати купу позитивних емоцій», – сказала Юлія Світлична.

За словами голови ХОДА, Кубок України буде встановлено в безпечному та зручному місці, щоб усі вболівальники змогли побачити його та сфотографуватися. Директор Департаменту з питань стадіонів та безпеки проведення змагань та реалізації спеціальних проектів ФФУ Іван Федоренко висловив вдячність керівництву облдержадміністрації, футбольній громадськості, вболівальникам за запрошення провести фінал Кубка України з футболу саме в Харкові.

«Кубок на тиждень стане святом футболу в Харкові. Співпраця обласної державної адміністрації та Федерації футболу України, особисто керівників – Андрія Павелка та Юлії Світличної – дає свої результати. Фінал Кубка України проводитиметься на Харківщині. Я впевнений, що це хороший поштовх для розвитку цього виду спорту в регіоні», – зазначив Іван Федоренко.

Фінальний матч Кубка України з футболу між командами «Динамо» (Київ) та «Шахтар» (Донецьк) відбудеться 17 травня 2017 року на КП ОСК «Металіст». 

«Ми запрошуємо всіх уболівальників, усіх, хто любить футбол, насолодитися дійсно хорошим матчем. Я думаю, що кожен отримає велике задоволення. І хай переможе найсильніший!» – сказала Юлія Світлична. 

Довідка. Кубок України з футболу – другий за значенням футбольний турнір України. Перемога в турнірі дає право участі у груповому етапі Ліги Європи УЄФА (до 1999 року – в Кубку володарів Кубків УЄФА, у 1999-2009 роках – у Кубку УЄФА). За час свого існування турнір практично в кожному розіграші змінював свою схему, проте за 26 проведених розіграшів лише 5 клубів ставали володарями Кубка: «Динамо» (Київ) – 11 разів, «Шахтар» (Донецьк) – 10, «Чорноморець» (Одеса) – 2, «Ворскла» (Полтава) – 1, «Таврія» (Сімферополь) – 1.

За матеріалами kharkivoda.gov.ua

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер