Троє динамівців посприяли перемозі збірної України U21 над Вірменією

Троє динамівців посприяли перемозі збірної України U21 над Вірменією

У вівторок, 7-го вересня, молодіжна збірна України провела свій другий поєдинок у кваліфікації до чемпіонату Європи 2023-го року (U21).

Нагадаємо, у попередньому матчі «синьо-жовті» на виїзді перемогли однолітків із Сербії з рахунком 1:0. Цього разу суперником підопічних Руслана Ротаня стала збірна Вірменії, яку українці приймали вдома.

Наша команда розпочала матч дуже активно, одразу притиснувши суперника до його воріт. Українці володіли ініціативою та регулярно створювали загрозу біля чужих володінь як після стандартних положень, так і з гри. У середині першого тайму перевага «синьо-жовтих» логічно втілилася у забитий м’яч: Назаренко протягнув м’яч правим краєм, обіграв суперника та зробив прострільну передачу у центр штрафного майданчика, яку влучним ударом замкнув Криськів, вивівши свою команду уперед.

Надалі господарі створили ще чимало нагод, щоб подвоїти свою перевагу і були близькими до цього, але м’яч то влучав у сітку із зовнішнього боку, то пролітав поруч зі стійкою. А одного разу від вірного голу вірменів врятував каркас воріт, який прийняв на себе удар нашого футболіста. Але завершився перший тайм неприємністю для українців. Вже у компенсований час, коли ніщо не віщувало лиха, Галстян наважився на дальній удар з району лівого кута штрафного майданчика, і м’яч по шаленій траекторії залетів точно у кут воріт Нещерета.

У другому таймі на полі було багато боротьби, втім перевага залишалася на боці господарів, які частіше опинялися біля воріт вірменів. На початку тайму сталася вимушена затримка у грі, пов’язана із тим, що вимкнулася частина освітлення на стадіоні. Очевидно, ця пауза краще подіяла на «синьо-жовтих», адже щойно гра поновилася, Мудрик вдало виконав небезпечний штрафний удар метрів з 20-ти від воріт, спрямувавши м’яч по недосяжній для воротаря траекторії.

У час, що залишився до фінального свистка, наша збірна не використала ще кілька перспективних нагод (удари українців блокували захисники або вдало грав воротар Нерсесян). Не приносили успіху і дальні удари, після яких м’яч пролітав набагато вище воріт, так само як і подачі зі стандартних положень. Одного разу захиснику гостей навіть довелося вибивати м’яч із порожніх воріт. Та, незважаючи на усі зусилля, рахунок більше не змінювався, втім, і двох забитих м’ячів вистачило нашій команді для підсумкової перемоги.

Відзначимо, що у зустрічі взяли участь троє динамівців – голкіпер Руслан Нещерет і захисник Костянтин Вівчаренко вийшли на поле у стартовому складі та провели увесь матч, а півзахисник Микола Михайленко, який на правах оренди виступає за одеський «Чорноморець», з’явився на полі з лави запасних на 70-й хвилині.

Нагадаємо, що свій наступний матч відбору молодіжна збірна України проведе 8-го жовтня, коли у 3-му турі на виїзді зустрінеться зі збірною Франції.

Відбір на Євро-2023 (U21). Група Н. 2-й тур

Україна U21 – Вірменія U21 – 2:1 (1:1)

Україна: Нещерет, Вівчаренко, Батагов, Таловєров, Сич, Судаков, Криськів (Желізко, 86), Бондаренко, Назаренко (Алефіренко, 86), Мудрик (Михайленко, 70), В’юник (Кухаревич, 54).

Голи: Криськів (20), Мудрик (62) – Галстян (45+2).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер