Троє динамівців зіграли у складі збірної України U17 з Сербією на Євро-2024

Троє динамівців зіграли у складі збірної України U17 з Сербією на Євро-2024

У понеділок, 20-го травня, юнацька збірна України вікової категорії U17 (футболісти не старші 2007 року народження) під керівництвом тренера Юрія Мороза розпочала виступи у фінальній частині Євро-2024, який проходить на Кіпрі. У першому матчі на континентальній першості наша команда зустрілася з однолітками з Сербії.

Суперники вийшли вперед уже на 2-й хвилині – потужний удар з-за меж штрафного у ближній верхній кут удався Макевичу. На 31-й хвилині українці відповіли неточним ударом динамівця Третяка після кутового. Одразу по перерві ще один динамівець Редушко головою замикав подачу Стрільчука, але воротар сербів свою команду врятував. Згодом той же Редушко перевірив голкіпера суперника з дальньої дистанції, а пізніше – головою з хорошої позиції, але втілити ці моменти у забиті м’ячі не вийшло. Наприкінці матчу у складі «синьо-жовтих» небезпечно пробивали Попов, Редушко, Степанов, однак бодай зрівняти рахунок нашим хлопцям не вдалося.

У цьому поєдинку взяли участь троє з чотирьох викликаних представників «Динамо» – захисник Дем’ян Третяк зіграв увесь матч, півзахисник Павло Люсін вийшов на поле у стартовому складі та під час перерви був замінений на ще одного представника нашої команди Богдана Редушка.

Зазначимо, що через травму не зміг приїхати до розташування збірної та взяти участь у матчах Євро ще один представник «Динамо» - півзахисник Володимир Озимай, на якого, за словами Юрія Мороза, тренерський штаб дуже розраховував.

Нагадаємо, що в групі А «синьо-жовті» зіграють ще із Чехією (23 травня) та Кіпром (26 травня). До чвертьфіналу вийдуть по дві найкращі команди з кожної з чотирьох груп. Сам форум за участі 16-х збірних проходить з 20 травня до 5 червня на Кіпрі — на шести стадіонах Ахни, Ларнаки, Паралімні та Лімасола.

Сербія (U17) – Україна (U17) – 1:0 (1:0)

Україна (U17): Макаренко, Шелекета, Третяк, Дігтярь, Стрільчук, Люсін (Редушко, 46), Драган (Сорока, 46), Оличенко (Вакулюк, 64), Богданов (Попов, 77), Степанов, Бондар (Денисов, 64).

Гол: Макевич (2).

Попереджені: Бубаня (38), Младенович (40), Милосавлевич (68), Костов (90+5) — Редушко (46), Стрільчук (61).

*Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер