Боляче, коли б'ють нишком...

Боляче, коли б'ють нишком...

Складно сказати, як виступить його команда в нинішньому розіграші головного європейського клубного змагання, адже там їй доведеться розраховувати лише на себе...

У порівнянні з минулим переможним матчем у національній першості головний тренер «біло-синіх» Олег Блохін зробив лише одну зміну в стартовому складі, випустивши на лівий фланг замість голландця Джермейна Ленса досвідченого Олега Гусєва.

Аспекти гри

Важко грати, коли б'ють нишком. З'ясується це вже в процесі самої гри, особливо в епізоді з диким прийомом у виконанні Тайсона, який травмував та вивів з гри динамівського капітана Андрія Ярмоленка...

Поки ж повернемося до стартового відрізку поєдинку. Перша ж атака господарів призвела до голу. Бенуа Тремулінас порушив правила в боротьбі з Костою, й Срна, майстерно виконавши штрафний, поклав м'яча в лівий від Коваля сектор воріт. «Гірники» відразу могли подвоїти свою перевагу, але врятував голкіпер киян.

Після цього динамівці пішли великими силами вперед і вже за шість хвилин зрівняли рахунок.

Мбокані притримав м'яча в штрафному майданчику, віддав правіше на Гусєва, Олег у боротьбі із суперником повернув у центр штрафного майданчика, звідки Беланда, прийнявши м'яча, що зачепив захисника «Шахтаря», сильно та влучно пробив у «дев'ятку»!

Після бурхливого початку було затишшя. Команди по черзі проводили позиційні атаки, в яких невиправдано часто помилявся «гірник» Коста, а в «Динамо» відверто перетримував м'яча Аруна.

Другий тайм активніше розпочав «Шахтар», що знову принесло команді Луческу успіх. На 51-й хвилині після тривалого закидання з глибини Тайсон скинув головою м'яча вздовж лінії воріт, і Едуардо з кількох метрів пробив повз Коваля.

Динамівці знову, як і у випадку з першим голом, захопивши територіальну ініціативу, почали проводити атаки, які особливої ​​загрози воротам Каніболоцького не мали. Незадовільно працювали фланги, де практично не знаходили гострих продовжень ані Гусєв, ані Ярмоленко. Мало чого в атаці вдавалося й «Шахтарю», гравці якого до того ж в обороні використовували грубі прийоми, неодноразово даючи привід Олегу Блохіну з подивом вставати зі своєї тренерської лави.

На 77-й хвилині Тайсон, який із божевільними очима прямою ногою вдарив Ярмоленка, після чого Андрій, довго лежачи на траві, так і не зміг продовжити зустріч. Суддя Швецов нічого небезпечного в цьому не побачив, так само як і не помітив численні удари та підніжки у виконанні Срни, відверту атаку на Коваля Едуардо та грубі порушення правил Ракицького, який, мабуть, переплутав види спорту та грав цього вечора в «сумо»...

Свій третій гол «Шахтар» забив на 84-й хвилині. Тейшейра розігнав контратаку, він і завдав завершального удару – Коваль м'яч зачепив, але не зміг перешкодити сфері залетіти у ворота.

Ключовий момент

На 66-й хвилині Дьємерсі Мбокані отримав м'яча в штрафному майданчику, протиснув оборону «Шахтаря» та готовий був завдати вирішального удару, коли Ракицький, явно програвши єдиноборство, просто відкинув конголезця від м'яча... Пенальті? Ні, Швецов нічого не бачив...

Топ-персона

Окрім 22 польових гравців, цього вечора зіграв свій матч і одесит Швецов...



Прем'єр-ліга. 4-й тур

04.08.2013 р. м.Донецьк. «Донбас Арена». 52,667

«Шахтар» – «Динамо» – 3:1 (1:1)

«Шахтар»:
Каніболоцький, Срна (к), Ракицький, Кучер, Шевчук (Соболь, 82), Хюбшман, Гречишкін (Едуардо, 46), Тайсон, Тейшейра, Коста (Фред, 74), Адріано.

«Динамо»: Коваль, Сильва, Хачеріді, Селін, Тремулінас, Мігель, Гусєв (Ленс, 61), Аруна, Беланда (Ідейє, 71), Ярмоленко (к), Безус, 78), Мбокані.

Голи: Срна (2), Едуардо (51), Тейшейра (84) – Беланда (8).

Попередження: Кучер (34), Адріано (59) – Аруна (45), Ярмоленко (56), Хачеріді (59), Мбокані (75).

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Шахтар»

Статистика

«Динамо»

3 (1)

Голи

1 (1)

12 (6)

Загалом ударів

11 (2)

8 (4)

Удари в рамку воріт

11 (2)

3 (1)

Удари повз ворота

0 (0)

1 (1)

Стійки/поперечини

0 (0)

55 (54)

Володіння м'ячем (%)

45 (46)

1 (0)

Кутовы

1 (0)

2 (0)

Офсайди

1 (0)

21 (9)

Порушення правил

20 (8)

2 (1)

Жовті картки

4 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер