Цікаві розклади напередодні жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи

Цікаві розклади напередодні жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи

Незадовго до його початку звернемо нашу увагу на деякі цікаві особливості несіяних клубів, один із яких і випаде «біло-синім».

Шість із них, а саме «Ліверпуль», «Севілья», «Тоттенхем», ПСВ, «Аякс» та «Андерлехт», уже вигравали Кубок УЄФА/Лігу Європи. Найвище досягнення динамівців (30-е місце у поточному рейтингу) у цьому змаганні – вихід до півфіналу в сезоні 2008/09.

Найвищий рейтинг у табелі про ранги УЄФА з можливих суперників має лондонський «Тоттенхем Хотспурс», який посідає 14-ту позицію. Це клуб, за який на початку нового тисячоліття виступав нинішній наставник нашої команди Сергій Ребров, який у 59-ти зустрічах забив за «шпор» 10 голів.

До речі, саме в «Тоттенхемі» проходить свій академічний курс футбольного навчання син Сергія Станіславовича Дмитро.

Найнижча рейтингова позиція з тих, із ким можуть перетнутися динамівці, у французького «Генгама» – 110-та. З цим клубом, як і ще з п'ятьма – згадуваним раніше «Тоттенхемом», а також іспанською «Севільєю» (29-е місце у клубному рейтингу УЄФА), швейцарським «Янг Бойзом» (70-е), німецьким «Вольфсбургом» (94-е) та італійським «Торіно» (101-ше) – «біло-сині» в єврокубках раніше не зустрічалися.

Найтитулованішим є англійський «Ліверпуль» (41-а рейтингова поточна позиція), який виграв 11 єврокубкових трофеїв. У 2001-му році «біло-сині» йому двічі поступилися в Лізі чемпіонів 0:1 та 1:2. Цей же клуб, як і іспанська «Севілья» (на фото), найбільше з усіх можливих суперників тричі вигравав Кубок УЄФА/Лігу Європи.

Найбільше матчів, по шість, наш клуб провів із нідерландським ПСВ (27-е місце в рейтингу) та шотландським «Селтиком» (51-е). Голландцям із Ейндховена динамівці забили й більше за всіх – 9.

Найбільшу перемогу динамівці здобули над бельгійським «Андерлехтом» – 4:0 (у сезоні 2000/01), але й пропустили в чотирьох протистояннях із брюссельцями (зараз у рейтингу 40-е місце) найбільшу кількість голів – 11.

Іспанський «Вільярреал» (у нинішньому рейтингу 36-й) є єдиним клубом, який у попередніх матчах від наших футболістів голів не пропускав.

Найскандальніший матч припав на гру в Лізі чемпіонів, що відбулася 15 вересня 2004 року в Римі проти «Роми» (зараз у рейтингу 52-а), яку за рахунку 1:0 після першого тайму на користь «біло-синіх» не було завершено через предмет, який кинули з трибуни та розбив обличчя головного арбітра матчу, шведа Андерса Фриска. Римлянам було зараховано технічну поразку – 0:3.

Останнім із тих, з ким жереб може звести нашу команду, було протистояння з голландським «Аяксом» (зараз 26-й у рейтингу), що відбулося в 2010-му році (1:1, 1:2).

Щодо майбутнього жеребкування, то й головний тренер динамівців, й капітан команди впевнені, що хто б не випав із суперників, «біло-сині» віддадуть усі сили в боротьбі за вихід до наступного раунду Ліги Європи, фінал якого пройде у травні 2015-го року у Варшаві.

Олександр Шовковський: «Я не буду не лише про нього думати, а навіть дивитися, хто нам випаде. Не має значення, яким буде суперник. Поважати необхідно будь-якого суперника й налаштовуватися не на ім'я команди, а на те, щоб бути готовими вийти та показати свою гру».

Сергій Ребров: «Усі команди серйозні. На цьому етапі особливої різниці немає. Для київського «Динамо», яке звикло грати в Лізі чемпіонів, не потрібно боятися, а необхідно просто готуватися до матчів».

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер