Турнір Лобановського: Парцванія налаштований на перемогу

Турнір Лобановського: Парцванія налаштований на перемогу

Упевнено обігравши молодіжну збірну Ізраїлю (3:0) у півфіналі Турніру пам’яті Валерія Лобановського, підопічні Павла ЯКОВЕНКА у вирішальному матчі зустрінуться з однолітками з Узбекистану. Після гри наставник нашої «молодіжки» прокоментував перебіг поєдинку:

- Не сказав би, що були два різних тайми, хлопці провели гру рівно, – говорить Яковенко. – Ви могли бачити рух, віддачу, просто до перерви рахунок не було відкрито. Можливо, по-іншому в другому таймі виглядав суперник. З нашого ж боку темп тримався з першої до останньої хвилини. Радісно, що виконавська майстерність дозволяє хлопцям забивати. У фіналі ми зустрінемося з Узбекистаном, це дуже серйозний суперник, олімпійська збірна, в ній виступають хлопці на рік старші за нас. Буде складно.

У матчі проти Ізраїлю взяло участь двоє динамівців. Один із них – Темур ПАРЦВАНІЯ – провів на полі всі 90 хвилин:

- У першому таймі команди придивлялися один до одного, а після перерви ініціатива була в наших руках, ми більше володіли м’ячем і контролювали гру.

- Чому два тайми вийшли такими різними?

- У першому могли забити після кутового, був момент у Гармаша, але нам не таланило. А в другому зіграли більш зібрано й використали свої моменти.

- Ключовим моментом поєдинку став перший гол?

- Чому ж, і після нього суперник ще намагався виправити ситуацію, але ми не сіли до своїх воріт, а продовжили атакувати. Забили другий м’яч, а потім і третій.

- Як почували себе в ролі капітана?

- Нормально. Була відповідальність, тому намагався не припускатися помилок, не «обрізувати» команду, а грати чітко. Також більше підказував партнерам, а з суддею ніколи не сперечаюся, хоча в мене було таке право. Який сенс, адже свого рішення він все одно не змінить.

- Минулого року молодіжна збірна України посіла третє місце в турнірі Лобановського. Цього разу налаштувалися рішуче?

- Звичайно. Валерій Васильович – великий тренер не лише в Україні, а й у всьому світі. Ми будемо намагатися перемогти у фіналі й не зганьбити його ім’я.

- У вирішальному поєдинку вам доведеться зустрітися з Узбекистаном. Як суперник?

- Якщо чесно, нам немає різниці, з ким грати – з ними чи сербами. Будемо вивчати і добре готуватися до фінальної зустрічі. У нас багато футболістів, гадаю, грати будуть усі різну кількість часу.

Фінальний матч Турніру пам’яті Валерія Лобановського Україна – Узбекистан відбудеться 10 серпня, в середу, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок о 18:00.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер