Турнір на честь А. Гаваші (U-17). СДЮСШОР-98 - «Динамо» - 2:2

Турнір на честь А. Гаваші (U-17). СДЮСШОР-98 - «Динамо» - 2:2

Напередодні матчу обидві команди мали у своєму активі по 6 очок, але у підопічних Дмитруліна та Яшкіна була набагато краща різниця забитих і пропущених м’ячів, тому у цьому матчі їх влаштовувала і нічия. Однак, звичайно, грала наша команда лише на перемогу, як і завжди. 

Під час поєдинку команди, зокрема, воротарі, мали враховувати погодні умови, адже м’яч був слизьким, особливо небезпечними у таких умовах ставали дальні удари. У перші хвилини суперники по черзі володіли ініціативою, Кобель кілька разів вдало вступив у гру, та на 16-й хвилині не допоміг і він, коли СДЮСШОР використала свій момент і динамівці пропустили перший гол на турнірі від Попші. Також вперше нашій команді довелося відігруватися по ходу зустрічі. Певний час позбавитися ролі наздоганяючих киянам не вдавалося. Удари Зубкова та Апостолюка були неточними, Козак пробив у руки воротарю, а в інших випадках страхували захисники суперника. Та на 30-й хвилині настирливість гостей була винагороджена: Зубков, який цього разу вийшов на вістрі атаки, отримав чудовий пас із глибини поля, увірвався до штрафного майданчика і влучно пробив у дальній кут, зрівнявши рахунок. А вже в компенсований час динамівці здобули право на одинадцятиметровий удар, коли Назаркевич небезпечно сзаду атакував нашого гравця. Ярмоленко, який кожного разу на турнірі грає на іншій позиції, а крім цього ще є штатним пенальтистом, чітко реалізував вирок судді, вивіши свою команду вперед. Із тим суперники і пішли на перерву.

                

Гол «у роздягальню» розізлив ужгородців, вони активно йшли вперед, та до певного часу ближче, ніж до штрафного майданчика, кияни їх не підпускали. Але після однієї із стрімких атак знову на ударну позицію вийшов Попша і сильним ударом повз воротаря зрівняв рахунок. Наша команда гідно намагалася відповісти, та удари Апостолюка і Козака не досягали цілі, а після навісу Бабана м’яч опустився зверху на сітку. Ще Єдинак пробив головою вище воріт після подачі кутового. Словом, у другій половині тайму кияни відсунули гру від власних воріт та більшість часу проводили в атаках. В останні п’ять хвилин зустрічі нашій команді додалося проблем, адже був вилучений лівий захисник Дубинчак. Навіть у меншості динамівці намагалися контролювати м’яч та загрожували воротам ужгородців. Ледве не забив Козак, та трохи не влучив у площину воріт. Тож, рахунок більше не змінювався. 22-ге серпня у «Динамо» U-17 на турнірі вихідний, а 23-го вони зіграють фінальний поєдинок. Суперником киян буде київська ДЮСШ-15.

- Сьогодні ми грали з господарями турніру, тому матч вийшов складним і напруженим, - сказав після гри тренер Артем Яшкін. - Ми не грали на нічию, незважаючи на те, що цей результат нас влаштовував. Налаштовували хлопців на перемогу, вказали сильні та слабкі сторони СДЮСШОР-98. Поки ще не все виходить, тому що ми мало часу тренуємося і граємо. Сьогодні не програли в боротьбі, проявили характер. Тож, залишилися задоволені. Забити ми можемо тільки самі собі, супернику це зробити дуже складно. У фіналі ми вийшли на київську команду ДЮСШ-15, ми їх знаємо, тож, думаю, сюрпризів не буде.

- Сьогодні, мабуть, була найважча гра на турнірі, матч за перше місце в групі, - вважає автор першого забитого м'яча Ілля Зубков. - Суперник добре налаштувався, не програвав у боротьбі, було видно, що вони хотіли перемогти і дали нам хороший бій. Наша мета - перемога в будь-якому матчі і будь-якому турнірі, тому про нічию сьогодні навіть не думали. Хотіли перемогти і довести, що не просто так стали чемпіонами України. Що стосується моєї сьогоднішньої позиції центрального нападника, до травми я вже грав на цьому місці, тож нічого нового для мене не було. Іноді можу зіграти на фланзі атаки. Суперника по фіналу ми знаємо, часто грали з ДЮСШ-15 - це хороша, організована команда. Будемо намагатися не відходити від своїх традицій, грати у свій футбол, контролювати м'яч і перемагати.

- Нас тренери попереджали, що гра буде важкою, суперник буде битися до кінця, як і всі команди західної зони, які грають кожен матч наче останній, - зазначив Богдан Винниченко. - Тим більше, вони господарі, їм трохи допомагали судді. Але ми їм не програли ні в боротьбі, ні в характері, ні в бажанні. Що стосується мене особисто, я завжди виходжу грати на фланзі, інколи ми міняємося місцями з іншим фланговим гравцем атаки. Для мене немає різниці, грати справа або зліва - і там, і там необхідно виконувати одні й ті ж вимоги. Тренери дають завдання допомагати в обороні, оживити гру на флангах. Із суперником по фіналу, ДЮСШ-15, ми вже зустрічалися в чемпіонаті міста, а тепер будемо грати в одній зоні у першості країни, тож добре їх знаємо.

Турнір на честь А. Гаваші (U-17)

21.08.2014 р. Ужгород, стадіон «Спартак», 100 глядачів

СДЮСШОР-98 (Ужгород) - «Динамо» –– 2:2 (1:2)

СДЮСШОР-98: 1. Шош, 2. Будз, 16. Назаркевич, 20. Дурунда, 4. Боднар, 6. Дрозд (18. Галик, 40; 17. Балаж, 72), 8. Дуран (19. Свадеба, 60), 11. Попша, 14. М.Горошко (17. В.Горошко, 56; 14 Філіп, 80), 9. Лебідь, 10. Симчо (к).

«Динамо»: 1. Кобель, 8. Бабан (к) (21. Радченко, 68), 3. Единак, 16. Мазур, 4. Дубинчак, 11. Ібадов, 15. Козак, 5. Смирний (17. Корчебний, 71), 7. Ярмоленко (20. Винниченко, 59), 13. Апостолюк, 14. Зубков (22. Терещенко, 59).

Голи: Попша (16, 53) – Зубков (30), Ярмоленко (40+1).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер