Турніру Колотова бути! Міжнародним!

Турніру Колотова бути! Міжнародним!
18 березня ц.р. о 14.00 на олімпійській базі "Святошин" (19 км Житомирського шосе) відбулися урочистості з нагоди закриття V Міжнародного турніру з міні-футболу пам'яті Заслуженого майстра спорту СРСР, 5-разового чемпіона СРСР, володаря Кубка Кубків Європи та Суперкубку, бронзового призера Олімпійських ігор Віктора Колотова, організованого 15-18 березня за сприяння голови Святошинської районної у м. Києві ради та державної адміністрації Володимира Мазепи, районного управління у справах фізкультури у спорту, очолюваного Михайлом Сагалаковим, та Федерацією футболу України.  На параді вшанування переможців з вітальним словом до усіх учасників турніру звернувся його господар та ініціатор Володимир Мазепа. Подякувавши за натхненну гру у рамках проведених змагань, він, зокрема зазначив, що наступного року географія його учасників збільшиться. Вже цьогоріч отримано попередню згоду від футбольних клубів Польщі, Угорщини та Чехії, що додасть цій спортивні події ще більшої інтриги та дозволить вітчизняним гравцям шліфувати свою майстерність на футбольних поєдинках європейського рівня.
 
Перехопивши естафету вітань, заслужений тренер України, головний тренер ФК "Динамо-Київ" Анатолій Дем'яненко, зауважив, що вже на сьогодні професійність футболістів, показана на турнірі Колотова, не поступається за рівнем майстерності гравців 1-2 української ліги. "Турнір - достойний його учасників", - підкреслив свою думку Анатолій Васильович. Зрештою, з його висновком погодились й інші почесні гості турніру: головний арбітр змагань, арбітр 2-ї категорії Дмитро Сабуров, генеральний секретар Федерації футболу республіки Молдова Микола Мосяк, Заслужений тренер СРСР з футболу Олег Базилевич, виконавчий директор Федерації ветеранів футболу України Віктор Гризлов, Заслужений тренер Російської Федерації Валерій Четверик, Заслужений майстер спорту міжнародного класу СРСР з футболу Анатолій Шепель, президент асоціації студентського футболу в Україні Віталій Пилипенко, Заслужені майстри спорту СРСР з футболу Євген Рудаков та Віталій Хмельницький, генеральний спонсор турніру, генеральний директор ТОВ "Трейд-Лайн" ЛТД Роман Баликін, почесний президент ФК "Український дім", заступник голови Подільської РДА Володимир Слєпцов та інший почет.
 
З останнім ігровим днем, який визначив переможців серед команд-фіналісток, з напруженням слідкували не тільки кияни. Хоча, гості України – збірна команда Молдови та ФК "Спартак-Москва", які вибули ще з 116 фіналу (третій ігровий день, 17.03.07) з рівною кількістю загальних балів (по 4), стали чи не найзаповзятішими вболівальниками у півфіналі та фіналі, де за призові місця зіграли команди "Трейд-Лайн" - ЗК Одеси (рахунок 1:0), ФК "Зірка" та ФК "Плесо" (рахунок 2:0). Серед футбольних фанів були також присутні старший брат легендарного футболіста "Динамо-Київ" В.Колотова, його "перший тренер" - Володимир Лісіцин, спортивний журналіст, автор книги "О настоящем Человеке... Рубцы на сердце Виктора Колотова" Максим Максимов, його особисті друзі та шанувальники Віктора Колотова.
 
Загалом, для збірної команди з Молдови турнірна гра з суперниками склалася так: з ФК "Стохід" (виграш з рахунком 4:1), в нічию (3:3) - з ФК "Трейд-Лайн", програли ФК "Фанат" з різницею у 1 бал (рахунок 1:2). ФК "Спартак-Москва", яка представляла гравців від усього наземного транспорту Білоком'яної, впевнено розпочавши гру (красномовний виграш у ФК "Буковина" з рахунком 6:1), збавила темп у поєдинку з ФК "Інлайнгруп" - нічия з рахунком 2:2, та зрештою програла збірній команді з Житомира (2:3). Серед претендентів на ІІІ місце 17 березня перемогу з рахунком 3:2 над гравцями збірної Одеси отримали кияни з ФК "Плесо".
 
Вперта боротьба розгорнулася у фіналі турніру між ФК "Трейд-Лайн" та "Зіркою". Вже в першому таймі, забивши 1-й гол у ворота супротивника, "зіркові" гравці вже були налаштовані на перемогу. Але футболісти "Тред-Лайну" швидко "наздогнали" ситуацію, зрівнявши рахунок буквально за декілька хвилин. Коли до кінця першого тайму залишалось 2 хвилини, у ворота "Зірки" залетів вирішальний м'яч, який вивів команду "Трейд-Лайну" у лідери. Далі події складались драматично. Скільки не намагались гравці "Зірки" хоча б зрівняти рахунок у другому таймі, але футбольна фортуна від них відвернулась. Отож, беззаперечним переможцем турніру, за словами головного арбітра Дмитра Сабурова, цілком справедливо було визнано команду генерального спонсора турніру - ТОВ "Трейд-Лайн" ЛТД - ФК "Трейд-Лайн".
 
Завершився турнір традиційно відзначенням команд-переможниць почесними кубками, медалями та дипломами за 1 місце - ФК "Трейд-Лайн", 2 місце – ФК "Зірка", 3 місце - ФК Плесо", призові місця разом з футбольною атрибутикою (статуетки, вимпели, дипломи учасників тощо) отримали ФК "Одеса" (за 4 місце) та цінний подарунок за яскраву командну гру. Також було визначено та вшановано кращих футболістів у наступних номінаціях:
 
- кращий ветеран футболу - Олег Безуглий (ФК "Зірка")
- кращий голкіпер - Петро Ясеницький (ФК "Трейд-Лайн")
- кращий захисник - Микола Костенко (ФК "Зірка")
- кращий нападник - Дмитро Іванов (ФК "Плесо")
- наймолодший гравець - Павло Наконечний (збірна Одеси)
- найяскравіший вболівальник - Іван Дронь (ФК "Буковина").
 
Наймайстернішим гравцем одноголосно було визнано футболіста з ФК "Трейд- Лайн", якому вболівальники та гості турніру аплодували стоячи: Юрій Віт кін виборов звання кращого одразу у двох номінаціях - "кращий бомбардир" та "яскравий гравець".
 
Парад учасників завершили напутні поради та слова вдячності. Відзначено також і наймолодшого учасника турніру - шестирічного Євгена Вареницю, який прийшов уболівати за свого батька - гравця ФК "Новобіличі". Євген, отримавши заохочувальний приз із рук Анатолія Дем'яненка, запевнив усіх присутніх, що "коли трошки виросте, обов'язково покаже свою яскраву та майстерну гру на турнірі Колотова". Отже, турніру Колотова - бути!
 
Відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю, Святошинська РДА

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер