Україна – Туреччина 0:2. Є про що подумати…

Україна – Туреччина 0:2. Є про що подумати…

Попри те, що матч проходив на нейтральній території (у німецькому Інгольштадті), турки почували себе як удома. Їхні співвітчизники заповнили трибуни затишного стадіону «Ауді Шпортпарк» та протягом усього поєдинку вітали радісними криками кожну вдалу дію футболістів у червоних футболках та висловлювали незадоволення рішеннями арбітра на користь «жовто-синіх». Своя підтримка була й у нашої збірної (близько 200 людей), але вони явно програвали конкуренцію турецьким уболівальникам.

Головний тренер збірної України Олег Блохін на матч із Туреччиною виставив експериментальний склад. На лаві запасних опинилися Гусєв, який став найкращим гравцем попереднього спарингу з Австрією, та Шевченко, не потрапили до заявки Ярмоленко та Тимощук. Із дев’ятьох представників «Динамо» у звітному поєдинку взяли участь шестеро: Гармаш, Алієв та Мілевський вийшли у стартовому складі, Шевченко, Хачеріді та Гусєв з’явилися на полі після перерви. Мабуть, найнебезпечніший момент біля воріт номінальних господарів було створено саме завдяки зусиллям Шевченка, який вийшов на поле у другому таймі з капітанською пов’язкою, – на жаль, після удару Андрія з меж штрафного майданчика м’яч «поцілував» поперечину.

А от турецькі футболісти використали по моменту в кожному з таймів. Спочатку Еркин зіграв до кінця й ціною ушкодження проштовхнув м’яча повз П’ятова (епізод гри на фото), а після перерви номінальні господарі впіймали наших хлопців на створенні штучного офсайду, й Пекткмек, завершуючи передачу партнера, технічно перекинув м’яча через голкіпера, який кинувся йому в ноги.

Тепер у «жовто-синіх» є час проаналізувати помилки, яких було припущено в товариських матчах, адже свій наступний поєдинок вони проведуть уже в рамках Євро-2012. Першим суперником команди Олега Блохіна 11 червня в Києві стане непоступлива збірна Швеції на чолі зі Златаном Ібрагимовичем.

Міжнародний товариський матч

05.06.2012. Інгольштадт. «Ауді Шпортпарк». 14500 глядачів

Україна – Туреччина – 0:2 (0:1)

Україна: П’ятов, Кучер (Хачеріді, 46), Гармаш (Шевченко, 46), Алієв (Назаренко, 46), Шевчук, Ротань, Мілевський (Селезньов, 68), Коноплянка, Ракицький, Бутко (Гусєв, 64), Девич.

Голи: Еркин (30), Пектемек (70).

Попередження: Коноплянка (25), Кучер (45), Ракицький (71) – Коркмаз (45), Калдирим (62), Емре (81).  

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер