У Бишеві відкрився дитячий садок, відновлений Фондом братів Суркіс

У Бишеві відкрився дитячий садок, відновлений Фондом братів Суркіс

У лютому повномасштабна війна безжально вторглася на українські землі і з того часу зруйнувала багато міст, селищ, будинків та людських доль.

Одним із населених пунктів, який сильно потерпав від війни у перші місяці, є село Бишів Фастівського району на Київщині. Внаслідок бомбардувань у селі були пошкоджені всі адміністративні будівлі. Серед них – заклад дошкільної освіти – ясла-садок «Каштан». До початку повномасштабної війни цей дитячий садок відвідували близько 130-ти дітей.

Приміщення дитячого садочку «Каштан», збудованого всього кілька років тому, зазнало значних руйнувань. Унаслідок ракетних ударів був повністю зруйнований дах, вибиті всі вікна разом із шибками, значних руйнацій зазнало і внутрішнє оздоблення садочку.

За відбудову закладу взявся Фонд братів Суркіс. Робота розпочалася влітку і планомірно, крок за кроком, приміщення було повністю відновлене та реконструйоване.

Для урочистого відкриття оновленого садочку був обраний символічний день – одне з улюблених свят малечі, День Святого Миколая. На урочистому заході були присутні перший віце-президент ФК «Динамо» Київ Віталій Сівков, представник благодійного Фонду братів Суркіс Сергій Бєлік, Бишівський сільський голова Іван Рознай, представники Київської обласної ради та, звичайно ж, батьки та їх діти. 

Віталій Сівков разом із місцевими діточками перерізав символічну стрічку, і діти разом із батьками зайшли до оновленого дитячого садку. Поки дітлахи оглядали красиві кімнати, з батьками поспілкувалися ті, хто брав участь у процесі відновлення садочку. Після півроку плідної спільної праці їм було, чим поділитися з присутніми і за що подякувати.

З емоційною промовою та словами подяки виступив перед присутніми сільський голова Іван Рознай:

«Сьогодні дійсно відбувається знаменна для нас подія, я би навіть сказав найщасливіша. Я завжди люблю казати, що щастя любить тишу, тому ми мовчки цю роботу виконували, але сьогодні можемо про все розказати. Всі ви знаєте, що за два дні ракетних та авіа-ударів ми залишилися практично без усіх приміщень комунальної власності. Було знищено приміщення будинку культури, приміщення сільської ради, було пошкоджено приміщення школи і дитячий заклад «Каштан», у якому ми зараз знаходимося.

7 березня, коли ми пішли все це оглянути, було страшно. Ми справді не розуміли, як жити далі. Але ми шукали і продовжуємо шукати можливості для відновлення нашої громади. Фонд братів Суркіс першим відгукнувся на наше прохання щодо відбудови. Спершу пропонувалося поставити нові вікна у школі та садочку, але ми проаналізували ситуацію і вирішили, що треба зосередитись на чомусь одному. У першу чергу треба було відновити садочок, адже це діти, а діти – це майбутнє нашої громади і нашої держави. Щиро дякую, що ви сьогодні подарували дітям щастя, подарували свято завдяки тому що відновили цей заклад, і зробили це якісно. Тепер діти тут зможуть отримувати якісну дошкільку освіту. Вітаю всіх зі святом! Дай Боже, щоб усе було добре, в родинах був достаток та злагода».

Завершивши своє звернення, бишівський голова передав Віталію Сівкову спеціальні подяки від громади для Ігоря та Григорія Суркісів.

Перший віце-президент «Динамо» розповів, як саме Фонд братів Суркіс дізнався про бишівський дитячий садочок, який потребував відновлення:

«Київщина дала старт нашим перемогам. Це – перша територія, яку наші Збройні Сили, наш народ звільнив від окупантів. Далі була Сумщина, Харківщина, Херсонщина і віримо, що далі буде ще і ще. Ми віримо в нашу перемогу. Як ми дізналися про горе у цьому дитячому садочку? До нас звернулися люди, зокрема до наших працівників, які опікуються Київщиною. Сергій Бєлік доповів керівництву нашого фонду, що є таке прохання. Звісно, воно було не єдиним. Зараз ми зосередилися на двох об’єктах. Один із них перед вами – дитячий садок у Бишові, інший, більш складний, за кілька тижнів ми також будемо вводити в експлуатацію. Для Бишівської громади цей заклад є найбільш соціальним. Тут живе багато дітей. Це дуже значимий заклад, важливіший ніж здається. Головне – це діти. Якщо з дітьми все гаразд, то і в сім’ях все буде добре. Ці подяки, які я буду передавати Ігор Михайловичу та Григорію Михайловичу, зроблені не з золота, не з платини, але вони від доброї душі жителів цієї громади. Керівники нашого Фонду – патріоти своєї країни. Вони переживають за наш народ і шукають можливості, щоб допомогти якомога більшій кількості людей.

Голова Бишівської сільської ради Іван Рознай знайшов засоби, як достукатися до нас, як донести цю біду до Ігоря Суркіса та Григорія Суркіса. Тут присутні ті, хто працював весь цей час задля того, щоб це свято сьогодні, у День святого Миколая, відбулося. Ми підготували подарунки, аби жодна дитина не пішла сьогодні додому без солодкого презенту від святого Миколая. Я усіх вітаю у цей святий день. Дай Боже, щоб на нашій землі запанував мир, аби ми могли спокійно працювати і будувати майбутнє. І дай Боже, щоб за той час, який ми тут провели посміхаючись, не загинув жоден наш воїн на нашій багатостраждальній українській землі».

Також слово взяла заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

«Віталію Семеновичу, Ви сьогодні у нас у ролі святого Миколая. Цей садочок ми відкрили з нуля у 2016 році. Це було справжнє щастя. І коли ми побачили, що з ним на початку березня зробили рашисти… Хто вкладає в дітей – вкладає у майбутнє. Всі ці дітки запам’ятають війну і запам’ятають час, коли їх знову зібрали разом, тому що вони мають спілкуватися, мають бути в суспільстві, бути соціалізованими. Ви сьогодні створили для цього всі умови. Звісно, ми будемо залежні від інших чинників, зокрема наявності електрики, але з цим ми вже впораємось. А ви зробили найтяжче, з чим би ми самі не впоралися – відбудову.

Наостанок маю честь вручити Голові Бишівської сільської ради Івану Рознаю нагороду «За заслуги перед Київщиною», яку у цьому році отримали 16 людей. Хто не знає, Іван Юрійович був поранений, оскільки разом із колегами у момент прильотів перебував на робочому місці – в сільській раді».

Коротко відзвітував про виконану роботу директор підрядної організації Михайло Вовк:

«Підрядна організація приклала максимум зусиль, аби в короткі терміни відбудувати приміщення дитячого садочка, розуміючи актуальність і важливість цього об’єкта. Хочеться подякувати Фонду братів Суркіс, працівникам дитячого садочку. Всі одною дружньою командою виконали цю роботу. І тепер садочок у будь-який момент може прийняти діточок».

Слідом за урочистою частиною почалася розважальна програма, яку працівники садочку підготували для діточок та їх батьків. Тут були і живі виконання пісень, і танцювальні номери, і аніматори – ельфи, величезні ведмеді та зайці. І навіть святий Миколай, з яким радо фотографувалися усі діти.

А біля святкової ялинки встановили ікону святого Миколая, яку садочку подарував священнослужитель з Бишівської церкви, який освятив заново відбудовані приміщення. Всі діти пішли додому з подарунками від Фонду, а їх батьки – зі спокоєм за своїх дітей, які тепер знову матимуть змогу ходити до чудового дитячого садочка та отримувати якісну дошкільну освіту. 


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер