У Києві попрощалися із Павлом Шкапенком

У Києві попрощалися із Павлом Шкапенком

У четвер, 20-го квітня, на території стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського футбольна громадськість попрощалася із відомим футболістом ФК «Динамо» (Київ) 90-х Павлом Леонідовичем Шкапенком, який пішов із життя 17-го квітня у віці 50 років.

Півзахисник народився в Запоріжжі, де почав кар’єру в місцевому «Металурзі». За перший склад «Металурга» дебютував у 17 років і разом з командою вийшов до вищої ліги чемпіонату СРСР. Вже у першому чемпіонаті незалежної України гра молодого півзахисника зацікавила «Динамо», йому запропонували перейти до столичного клубу, і він погодився.

Найбільш відомий за виступами в «Динамо», з яким став 6-разовим чемпіоном України. Також тричі вигравав національний Кубок. За збірну України Павло зіграв 10 матчів.

Один зі своїх найкращих матчів за «біло-синіх» провів у сезоні-1993/94 в Лізі чемпіонів проти каталонської «Барселони». У першому матчі кияни виграли 3:1, а Шкапенко відкрив рахунок у грі точним ударом головою і згодом заробив пенальті, реалізований Леоненком. Загалом зіграв за київське «Динамо» в усіх турнірах 156 матчів та забив 42 голи.

У Шкапенка залишилися дві доньки.

У четвер на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського зібралася велика кількість людей, які цінували професійні якості, доброту та людяність Павла Шкапенка. Вшанувати його пам'ять, попрощатися та провести в останню путь разом із його родиною прийшли ветерани «Динамо», керівництво київського клубу, колишні партнери, численні друзі та колеги. Серед них - президент «Динамо» Ігор Суркіс, перший віцепрезидент Віталій Сівков, віцепрезидент Олексій Семененко, ексфутболісти різних поколінь Володимир Безсонов, Олег Саленко, Сергій Коновалов та інші, а також співробітники клубу.

Свої співчуття родині та вінок для Павла Шкапенка передав його колишній партнер по «Динамо» Сергій Ребров, який нині тренує команду «Аль-Айн» в ОАЕ. Свого часу на старті своєї футбольної кар’єри вони ділили один номер, підтримували один одного та навіть стали друзями.

Під час прощання на адресу Павла Леонідовича звучали щирі слова та світлі спогади, адже він був прекрасною і порядною людиною, з якою завжди було про що поговорити. Він був людиною з великої літери для усіх, з ким товаришував і працював.

Після громадської панахиди Павло Шкапенко був похований на Совському цвинтарі, що знаходиться за адресою: вул. Колоскова, 6 у Солом'янському районі столиці.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер