У матчі «Байєр» (Леверкузен) U15 - «Динамо» U15 сильнішими виявилися кияни

У матчі «Байєр» (Леверкузен) U15 - «Динамо» U15 сильнішими виявилися кияни

У суботу, 15-го квітня, динамівська команда вікової категорій U15 (гравці 2008 року народження), яка разом із колективом U16 (футболісти 2007 року народження) продовжує свою підготовку у німецькому місті Кельн, провела свій черговий контрольний поєдинок. 15-річні кияни під керівництвом тренера Євгена Лозинського вирушили до Леверкузена, що знаходиться неподалік від Кельна, та зустрілися там з однолітками із місцевого «Байєра».

Це була вже не перша зустріч динамівців із цим суперником. 22-го жовтня минулого року змішана команда U15/U16 поступилися з рахунком 0:4 опоненту, який був на рік старшим (U17). Наступного разу, 18-го лютого нинішнього року, українці теж грали змішаним складом проти німців, у складі яких були футболісти вікової категорії U16, та поступилися 1:2.

Сьогоднішній матч, як і попередні, проходив на натуральному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. Наша команда цього разу грала із своїми однолітками. Динамівці здобули перемогу, завдяки єдиному голу, який наша команда провела за 10 хвилин до фінального свистка – відзначився Федоренко. Після флангової атаки Губенко зробив простріл до штрафного майданчика, і Арсен його вдало замкнув.

Перший тайм був більш-менш рівним, хоча динамівці створили більше гольових моментів, зокрема, три з них виникли після кутових ударів. Двічі міг забивати Перкатюк, ще одного разу головою – Люсін. У суперника також була одна непогана нагода відзначитися, коли кияни «провалилися» у центральній зоні, дозволивши супернику обіграти кількох своїх футболістів та вийти один на один до воріт. Але у цьому моменті здорово зіграв Роєнко, виручивши свою команду. Загалом, у першій половині зустрічі гра носила позиційний характер, обидві команди по черзі контролювали м’яч.

А у другому таймі динамівці повністю переграли своїх опонентів в плані контролю м’яча та кількості створених гольових моментів. Зокрема, сам-на-сам виходив Губенко після виходу від воріт та передачі Роєнка. Крім того, хорошу передачу віддав Чубатюк на Білого, який увірвався до штрафного майданчика під кутом, але не зміг забити. Два моменти мав Гродзінський – один після подачі кутового, а інший – після виходу один на один з голкіпером. У першому випадку наш футболіст завдавав удару головою, а у другому – хотів перекинути воротаря, але пробив повз ворота.

Біля наших володінь суперник теж створював непогані моменти. На особливу увагу заслуговують два з них: після флангової передачі гравець господарів завдавав удару з району одинадцятиметрової позначки, але не влучив у площину, а також вихід один на один із воротарем, але знову чудово зіграв наш воротар Роєнко, який протягом усієї гри не раз рятував свої володіння від голу.

- Я вже поговорив із захисниками, і ми розібрали помилки в епізодах, коли вони зіграли тактично неправильно, - зазначив після гри старший тренер «Динамо» U15 Євген Лозинський. – Загалом, за грою було приємно спостерігати, я похвалив команду, хлопці грали добре, на полі була хороша боротьба, самовіддача, гарний малюнок гри.

Оскільки це був вже наш третій поєдинок за останні сім днів, ми залучили кілька футболістів 2007-го року народження, які нам допомогли, адже наші футболісти не змогли б самі витримати ще 80 хвилин.

Хлопці теж задоволені, адже вони обіграли сильну команду, яка у чемпіонаті Німеччини поділяє першу-другу сходинки у турнірній таблиці. Для порівняння, «Кельн», який ми обіграли у середу, посідає шосте місце.

Товариський матч

«Байєр» (Леверкузен) U15 - «Динамо» U15 – 0:1 (0:0)

«Динамо»: Роєнко, Перкатюк (Петренко, 41), Панімаш (Чубатюк, 41), Галкін, Білий (Перкатюк, 63), Кушенко (Романюк, 41), Люсін, Кузьминський (Черчукан, 41), Сергієнко (Губенко, 41), Федоренко, Кучерявий (Левринець, 30; Гродзінський, 60).

Гол: Федоренко (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер