У стані суперника. «Барселона» знову не перемагає

У стані суперника. «Барселона» знову не перемагає

Суперник «Динамо» по груповому етапу Ліги чемпіонів, «Барселона», у четвер провела свій черговий календарний матч в іспанській Ла Лізі.

Команда Рональда Кумана зустрілася на виїзді з «Кадісом», який так і не змогла обіграти в минулому сезоні, першому для «Кадіса» після довгої відсутності в Прімері.

Не обіцяв легкої прогулянки і звітний матч, хоча «Барса» традиційно вважалася фаворитом, навіть незважаючи на свої численні кадрові втрати. Рональд Куман поки не може розраховувати на Серхіо Агуеро, Жорді Альбу, Усмана Дембеле, Алекса Бальде, Педрі, Ансу Фаті, Мартіна Брейтуейта – усі вони перебувають у лазареті.

Через це у стартовому складі каталонців вперше у своїй кар'єрі вийшов 17-річний півзахисник Гаві, для якого в цілому ця гра стала третьою за основний склад. Вихованець Ла Масіі, який робив перші футбольні кроки в академії «Бетиса», провів на полі 73 хвилини, продемонструвавши хорошу якість і точність передач, після чого його змінив 19-річний Ніко Гонсалес, який також лише втретє вийшов на поле у ​​складі першої команди.

До слова, Гаві став другим після Ансу Фаті наймолодшим гравцем, який вийшов у стартовому складі «Барселони» в 21 столітті.

У першому таймі «Барселона» традиційно в рази перевершила суперника за відсотком володіння м'ячем (78% проти 22%) і кількістю передач (365 проти 100), однак завдала лише два удари по воротах.

Після перерви гольових можливостей стало куди більше. У «блаугранас» найнебезпечніші моменти мав активний Мемфіс Депай, якому асистував Люк де Йонг, однак Мемфісу в цей день не щастило на завершальній стадії. Загрожував воротам і «Кадіс», в одному з епізодів тер Штеген врятував свою команду, зробивши ефектний сейв після удару Негредо з середньої дистанції.

Все змінилося для гостей у середині тайму. Френкі де Йонг за чотири хвилини – з 61-ї по 65-ту – отримав дві жовті картки і залишив свою команду в меншості, після чого Куман вказав команді переходити на тактичну розстановку 4-4-1. І навіть після цього гості могли вирвати перемогу. Кінцівка зустрічі видалася яскравою – обидві команди мали хороші моменти, але на табло так і залишилися нулі.

Наступний матч «Барселона» проведе в неділю, коли буде приймати «Леванте». Після шести турів «синьо-гранатові» розташовуються на 7-му місці Ла Ліги, маючи 9 очок і одну гру в запасі.

Ла Ліга. 6 тур

«Кадіс» - «Барселона» - 0:0

Склад «Барселони»: тер Штеген - Мінгеса, Піке, Араухо, Дест (Рікі Пуч, 80) - Гаві (Ніко Гонсалес, 73), Бускетс, Френкі де Йонг - Демір (Серджіо Роберто, 46), Депай, Люк де Йонг ( Коутіньйо, 68).

Вилучений: Френкі де Йонг (65, повторне попередження)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер