У стані суперників: «Баварія» забиває 5 «Уніону», «Бенфіка» втрачає лідерство

У стані суперників: «Баварія» забиває 5 «Уніону», «Бенфіка» втрачає лідерство

У суботу провели матчі своїх національних чемпіонатів суперники «біло-синіх» по групі Ліги чемпіонів.

«Баварія» швидко оговталася від кубкової ганебної поразки з рахунком 0:5 у Менхенгладбаху, частково реабілітувавшись перед вболівальниками у матчі Бундесліги.

Мюнхенці гостювали у Берліні, де зустрілися з «Уніоном». Команда провела черговий матч без Юліана Нагельсманна, який на тижні знову здав позитивний тест на COVID-19 та ще не може повернутися до повноцінної роботи, залишаючись на самоізоляції.

Баварці не стали відкладати справу в довгу шухляду і з перших хвилин обрушили шквал атак на ворота «Уніона». На 13-й хвилині після удару Сане гравець «Уніона» зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті, який реалізував Роберт Левандовскі.

На 23-й хвилині Левандовскі забив вже зі штрафного, довівши рахунок своїх м'ячів до 19-ти у 15 іграх. А вже на 35-й хвилині рахунок став розгромним. «Баварія» класно розіграла м'яч у швидкій атаці, яку завершив Сане після прострілу Комана та пасу в один дотик від Мюллера.

Наприкінці тайму «Уніон» скоротив відставання у рахунку, скориставшись розслабленістю гостей в обороні. Однак баварці прагнули ефектної перемоги, і вони її здобули. Після перерви красиві голи забили Коман та Мюллер, на що господарі поля відповіли одним голом у результаті контратаки. 2:5 у Берліні.

Бундесліга. «Уніон» – «Баварія» - 2:5

Голи: Гіссельман (43), Раєрсон (65) - Левандовскі (15, пенальті, 23), Сане (35), Коман (61), Мюллер (79).

Склад «Баварії» (4-2-3-1): Нойєр – Станішич (Павар, 68), Зюле, Ернандес (Упамекано, 68), Девіс – Кімміх, Толіссо (Забітцер, 68) – Коман (Гнабрі, 80), Мюллер, Сане (Мусіала, 62) - Левандовскі.

У португальській лізі в суботу свої матчі провели всі три головні претенденти на чемпіонство. І якщо «Порту» та «Спортінг» виграли свої домашні матчі, то «Бенфіка» втратила очки на виїзді з «Ешторілом», який перебуває в таблиці одразу за лідируючою трійкою.

Хоча початок зустрічі складався для гостей вдало: вже на 2-й хвилині вони повели в рахунку завдяки голу захисника Лукаса Верісімо, який ударом головою замкнув подачу з кутового Жуана Маріу.

«Бенфіка» домінувала впродовж усієї зустрічі, створивши чимало реальних гольових моментів для взяття воріт, проте так не закріпила свою перевагу на табло. А на 90-й хвилині господарі поля несподівано зрівняли рахунок, забивши практично гол-близнюк «Бенфіки» в результаті кутового, після чого «орли» вже практично не мали часу вирвати перемогу.

Знову без гола залишив поле вихованець «Динамо» та форвард збірної України Роман Яремчук, якого замінили у перерві. Роман не забиває за «Бенфіку» вже понад місяць.

У результаті нічиєї «Бенфіка» опустилася з першого місця на третє, пропустивши вперед «Порту» та «Спортінг», які тепер випереджають «орлів» на одне очко.

Чемпіонат Португалії. «Ешторіл» - «Бенфіка» - 1:1

Голи: Розьє (90) – Лукас Верісімо (2)

Склад «Бенфіки»: Влаходімос – Лукас Верісімо, Отаменді, Вертонген – Радоньїч (Гонсалвеш, 56), Жуан Маріу (Піцці, 83), Вайгл, Грімальдо – Рафаель Сілва (Майте, 83), Дарвін Нуньєс (Евертон, 56) – Яремчук (Гонсало Рамос, 46).

Фото - FC Bayern

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер